ALBASAT
Societate

Soros-Moldova acordă fonduri de 100 de mii de dolari pentru lupta cu COVID-19

Fundația Soros-Moldova alocă o primă tranșă de 100 de mii de dolari pentru susținerea Republicii Moldova în combaterea răspândirii coronavirusului de tip nou. Pe parcursul săptămânii viitoare, Fundația va transmite echipamente de protecție: măști, mănuși și soluții dezinfectante celor care sunt expuși unui risc sporit de infectare, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Fundației, directorul executiv al Fundației Soros-Moldova, Petru Culeac, a declarat că banii vor fi direcționați, în primul rând, celor care au nevoie stringentă de ajutor. Este vorba de medici, asistenți sociali, polițiști și tuturor celor care sunt în dificultate în această perioadă.

El a remarcat că acum, când Moldova este amenințată de o criză fără precedent, Fundația va folosi orice oportunitate să contribuie la lupta cu noul tip de coronavirus. „Cei 100 de mii de dolari pe care îi alocăm acum sunt doar primul pas al efortului nostru de combatere a COVID-19. Noi vom depune toate eforturile și vom susține în continuare Republica Moldova”, a spus Petru Culeac.

Fundația Soros-Moldova este o organizație neguvernamentală, nonprofit și apolitică, înființată în anul 1992 de către filantropul George Soros în scopul promovării valorilor societății deschise în Moldova.

Related posts

În unele școli din Ialoveni învățământul liceal va fi organizat în baza unei singure clase de a X-a

AlbasatTV, Nisporeni

Platforma DA şi-a lansat angajamentele pentru concetățenii din străinătate

Albasat

Pandemia a influențat într-un mod neașteptat piața imobiliară din România. O situație aparte este în Constanța

Albasat

Leave a Comment