Portal de știri
Nisporeni Societate

Spitalul Raional Nisporeni, mesaj de felicitare de Ziua lucrătorului medical: „Vă mulțumim pentru responsabilitate!”

În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova se sărbătorește Ziua lucrătorului medical și a farmacistului. Cu acest prilej, administrația IMSP Spitalul Raional Nisporeni a venit cu un mesaj de felicitare și mulțumire pentru angajații sistemului medical din raion.

„Stimați colegi, vă transmitem sincere felicitări cu prilejul ZILEI LUCRĂTORULUI MEDICAL ŞI A FARMACISTULUI! Vă mulțumim pentru responsabilitatea pe care v-o asumați atunci când viața unui om depinde de calitatea actului medical, pentru faptul că vă îndepliniți onorabil misiunea! Vă urăm putere, răbdare, sănătate, pacienți ascultători și respectabili și pur și simplu fericire!”, se arată în mesajul administrației Spitalului Raional Nisporeni.

Totodată, instituția a remarcat importanța meseriei de lucrător medical.

„Să fii lucrător medical este mai mult decât o meserie… Este un destin dedicat întru totul persoanelor care au nevoie de ajutor. Este nevoie de multă implicare și devotament, putere și curaj pentru a zâmbi atunci când cel din fața ta se uită la tine ca la ultima speranță de mai bine – asta înseamnă să fii lucrător medical!”, menționează instituția.

Istoria zilei lucrătorului medical datează încă din 1800, atunci când medicul american, Wiliamson Crawford Long, a folosit pentru prima dată anestezia într-o operație.

În Republica Moldova, Ziua lucrătorului medical și a farmacistului a fost instituită prin Decret prezidențial în anul 1994, pentru a oferi ocazia de a onora, în mod oficial, oamenii care stau la straja sănătății publice.

Related posts

Numărul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 12

Albasat

ONG-urile de media, îngrijorate de dublarea termenelor de răspuns la cererile de informație

Albasat

Traficul de pasageri și mărfuri se reia prin două puncte de trecere a frontierei

Albasat

Leave a Comment