Nisporeni Societate

Stadionul orăşenesc de fotbal a fost inaugurat chiar de hramul oraşului Nisporeni. Vezi cum arată acesta

Stadionul orăşenesc de fotbal a fost inaugurat chiar de hramul oraşului Nisporeni. Astfel, cei 403 ani împliniţi ai oraşului au fost încununaţi cu lansarea stadionului modern, cu 6000 de locuri pentru spectatori, visul împlinit a întregului oraş. La inaugurarea acestuia au participat invitaţi din întreaga ţară, dar şi de peste hotarele ei.

Importanţa Centrului de Tineret şi Sport va fi apreciată de generaţia de azi, dar cu siguranţă şi de generaţia de mâine, pentru că adevăratele roade ale unor valori pot fi cultivate doar în timp, iar cultura fizică şi sportul, modul sănătos de viaţă, rămân a fi valori inestimabile a neamului nostru”, a precizat Vasile Mărcuţă, preşedintele raionului Nisporeni.

Despre colaborarea pentru ridicarea  acestui centru a vorbit Pavel Trofim, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională: „E bine ştiut faptul, că sportul este viaţa. Acest teren, pe care noi acum am călcat şi pe care vor călca următorii sportivi, care vor duce numele Nisporeni şi peste hotare mai departe, vine să încununeze această frumoasă sărbătoare şi să înfrumuseţeze acest parteneriat frumos care a fost între Administrţia Publică Centrală, cu susţinerea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal„.

Leonid Oleinicenco, Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal s-a arătat mulţumit de stadion, sperând că acesta va reuşi să antreneze multe generaţii de campioni şi să găzduiască multe campionate: „Îmi doresc ca acele nume pe care le-aţi vociferat, să nu fie ultimele, scrise în cartea de mândrie a nisporenenilor. Doresc ca pe viitor să avem cât mai mulţi discipoli, să ne livraţi cât mai mulţi jucători în campionatele naţionale.  Vă felicit încă o dată. La mai mult şi la mai mare”.

Cuvinte de laudă şi de admiraţie au venit şi din partea reprezentanţilor mai multor administraţii publice de peste Prut.

„Vă urez să folosiţi această bază sportivă, să vă creşteţi copiii sănătoţi, frumoşi şi fericiţi. La mulţi ani şi tot ceea ce vă doriţi” a spus Marian Pavel, preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa.

„Sper ca, şi noi, o spun din numele vasluienilor, şi noi să punem o mică pietricică la dezvoltarea acestui centru. Aceasta este o promisiune, nu e doar o vorbă în vânt aruncată într-un discurs” a spus Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui.

Sunt foarte încântat să văd ce realizări aveţi aici şi omenia, bucuria şi dăruirea pe care o aveţi pentru comunitate. Sunt impresionat. Vă felicit încă o dată. Mă bucur că de astăzi aveţi un loc unde puteţi să vă creşteţi copiii aşa cum s-a mai spus„, a menționat Gheorghe Baciu, primarul oraşului Slănic-Moldova.

Lucrările de renovare a stadionului orăşenesc au început încă din anul 2017, costul acestora ajungând la peste 90 de milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională, bugetul de stat şi bugetul local.  Lucrările de finisare completă urmează să continuie în cel mai scurt timp.

Related posts

Locuitorii raionului Nisporeni iau cu asalt piaţa din oraş. Produsele de post sunt la mare căutare în această perioadă

Albasat

Elevii vor învăța pe 2 noiembrie

Albasat

Din nou număr record de infectări cu coronavirus în Nisporeni: 20 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Albasat

Leave a Comment