ALBASAT
Actualitate Societate

Stația de pompare din orașul Otaci a fost reabilitată cu sprijinul OIM Moldova

Stația de pompare (foraj) din orașul Otaci a fost reabilitată cu sprijinul OIM Moldova. A fost construit sistemul de canalizare pluvială și a fost reabilitată o porțiune de drum la punctul de intrare la frontieră. Forajul deservește peste 6 mii de oameni în fiecare zi, iar sistemul de canalizare pluvială a ajutat la ușurarea traficului la punctul de trecere a frontierei, transmite IPN.

Vechea pompă, care consuma o cantitate semnificativă de energie electrică și provoca lipsuri de apă pentru jumătate din locuitorii orașului, a fost înlocuită cu o nouă pompă submersibilă, care economisește energie. Procesul de operare a fost automatizat pentru a reduce defecțiunile și a crește eficiența energetică.

Șeful misiunii OIM Moldova, Lars Johan Lönnback, este convins că această susținere oferită de Biroul Populației, Refugiaților și Migrației va consolida noul cadru umanitar de dezvoltare în Republica Moldova. De asemenea, va sprijini integrarea refugiaților ucraineni și a cetățenilor afectați de conflictul din Ucraina și va satisface nevoile comunităților gazdă care îi primesc.

OIM își propune să continue promovarea soluțiilor durabile, asigurarea serviciilor în zonele afectate de război și facilitarea tranziției către sisteme eficiente și durabile pentru recuperarea economică și socială. Aș folosi această ocazie pentru a-i felicita pe primarul din Otaci și membrii rezistenți ai comunității. Această realizare este o dovadă a efortului colectiv și a angajamentului neclintit al tuturor implicaților”, a notat Lars Johan Lönnback.

Acest proiect a fost susținut financiar cu generozitate de guvernul SUA.

Related posts

Rusia susţine că vaccinul Sputnik V este mai eficient decât vaccinul Pfizer-BioNTech

Albasat

Generalul Ion Costaș candidează independent la prezidențiale. A depus actele la CEC

Albasat

Șeful ANSP: Piscinele, chiar și cele în aer liber, sunt cu risc de contractare a infecţiei

Albasat

Leave a Comment