ALBASAT
Actualitate Societate

Statul va împrumuta 98 mln euro pentru reabilitarea drumurilor regionale

Statul va împrumuta de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și de la Asociația Internațională pentru Dezvoltare 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale. De asemenea, se va investi în siguranța rutieră, modernizarea și construcția punctelor de frontieră (Giurgiulești, Leușeni, Ungheni), a drumurilor de acces către punctele de trecere a frontierei, transmite IPN.

Guvernul a aprobat, astăzi, ratificarea acordurilor de împrumut. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale precizează că acordurile sunt o continuitate a suportului Băncii Mondiale prin intermediul Organizațiilor financiare pentru modernizarea infrastructurii rutiere și vamale.

Din suma de 98 de milioane de euro se va efectua reabilitarea Coridorului 5, R13 – Ivanovca-Izvoare-Varnița-Ocolina-M2 cu o lungime de 35 de kilometri. De asemenea, va fi reabilitat Coridorul 8.1 și Coridorul 8.2 – Cornești-Boghenii Noi – Napadeni-M5(G88) cu o lungime de 33 de kilometri. Un alt obiectiv este reabilitarea Coridorului 24 – R34-Ciobălaccia-Tărtaul-R56-Baimaclia-Enichioi-R37 – cu o lungime de 43 de kilometri.

Related posts

Cursul valutar oficial la 24.09.2020

Albasat

Sergiu Litvinenco despre moțiunea opoziției: lupta cu corupția va continua

Albasat

Velo Road Chișinău se desfășoară mâine în capitală

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment