ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Stil de viață ecologic: O familie din raionul Nisporeni a construit o casă cu acoperiș de stuf

O familie din localitatea Seliște, raionul Nisporeni, a devenit un exemplu demn de urmat pentru tânăra generație. Asta după ce și-au acoperit casa nou construită cu stuf.

Locuința se află la poalele codrului, lângă un iaz și reprezintă pentru fiecare trecător prin preajmă un peisaj rustic desprins din basme. Aer curat, rezistență mare în timp, termoreglare naturală și un aspect unic – sunt doar câteva dintre avantajele pe care le are o casă cu un acoperiș de stuf.

Tudor Gommer, proprietarul casei, a relatat pentru Ecopresa.md că drept inspirație în folosirea stufului, în calitate de material pentru acoperirea locuinței, a fost casa bunicii, care la fel era acoperită cu stuf. „Vara, când era foarte cald, noi ne duceam tiptil acolo și ne culcam. În interior era atât de rece și bine, încât aveam senzația că lângă noi se află un ventilator. De asemenea, când eram mici aveam pepiniere și absolut toate erau acoperite în mod ecologic cu trestie. În copilărie, am avut ocazia să trăiesc în sânul naturii, fapt ce m-a impulsionat apoi să dezvolt această pasiune față de tot ce este natural și verde”, a relatat el.

Printre avantajele pe care le-a observat proprietarul casei este că un asemenea acoperiș nu conduce sunetul și se simte prezența unui miros plăcut când instalezi acoperișul. O problemă pe care a identificat-o Tudor Gommer pe parcursul lucrărilor a fost lipsa specialiștilor care ar putea să realizeze acest lucru calitativ.

În viitorul apropiat, Tudor planifică să instaleze și niște panouri solare pentru un mediu mai sănătos și pentru a minimiza costurile.

Related posts

Aniversare de Aur: 50 de ani de la fondarea Gimnaziului „Alexandru cel Bun” din Vărzărești

AlbasatTV, Nisporeni

Alte 390 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 24733

Albasat

Recunoștință pentru profesioniștii sănătății: Dan Negel subliniază valoarea muncii medicilor și farmaciștilor

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment