Portal de știri
Societate

Suedia nu va permite amplasarea de arme nucleare pe teritoriul său după aderarea la NATO

Suedia nu va permite desfășurarea de arme nucleare pe teritoriul său după aderarea la Alianța Nord-Atlantică, alăturându-se, astfel, vecinilor săi nordici, Danemarca și Norvegia.

Anunțul a fost făcut, vineri, de șeful diplomației de la Stockholm, Tobias Billstrom. Suedia şi Finlanda au cerut să adere la NATO, o decizie luată ca urmare a invaziei rusești în Ucraina. Până acum, cererea lor au fost ratificată de 28 din cele 30 de state membre ale Alianţei.

Ungaria și Turcia continuă să tergiverseze procedura, cel mai probabil într-o încercare de a smulge noi concesii din partea NATO sau celor două țări candidate. Comandantul-şef al armatei suedeze a provocat semne de întrebare, recent, când a recomandat ca guvernul să nu includă nicio „linie roşie” în negocierile finale cu NATO, precum interdicţii de amplasare de baze permanente ale Alianţei sau arme nucleare pe teritoriu suedez.

Cu toate acestea, ministrul de externe a afirmat, vineri, că Suedia se va alătura Danemarcei şi Norvegiei declarând unilateral că nu va permite amplasarea de arme nucleare pe teritoriul său.

Related posts

Из-за COVID-19 умерли 315 человек

Albasat

Правительство назначило дни для отработки бюджетниками нерабочих дней за период чрезвычайного положения

Albasat

Mai multe havuzuri din capitală au fost conectate

Albasat

Leave a Comment