Societate

Tamara Gheorghița este noul secretar general al Parlamentului

Tamara Gheorghița a fost numită în funcția de secretar general al Parlamentului. Președintele legislativului, Igor Grosu, a semnat ordinul joi, 9 septembrie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, noul secretar general este doctor în științe administrative și are o experiență de peste 20 de ani în managementul resurselor umane, evaluarea performanțelor și recrutarea angajaților. De asemenea, are peste 15 ani de experiență în reforma serviciului public, fiind implicată în elaborarea de politici pentru gestionarea resurselor umane.

În anul 2019, Tamara Gheorghița a fost consiliera prim-ministrului în domeniul administrației publice. De asemenea, a activat în cadrul Cancelariei de Stat, în calitate de șef de direcție, șef-adjunct de direcție și consultant principal. În perioada 2015 – 2017, a fost lector universitar la Academia de Administrare Publică.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general se numește în funcție de către președintele legislativului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent şi cu avizul Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

Related posts

Moldovenii ar putea fi testați la noul coronavirus la intrarea în țară

Albasat

Начинается запись детей 2-4 лет в детские сады

Albasat

Anul acesta în școli vor ajunge în jur de 20 de mii de calculatoare

Albasat

Leave a Comment