Portal de știri
Societate

Tânără șantajată să investească în criptomonede. Doi bărbați au fost reținuți

Doi bărbați au fost reținuți, fiind suspectați pentru șantaj și escrocherie. Inițial cei doi, printre care și un ucrainean, au ademenit o tânără să investească în criptomonede 20 de mii de dolari, iar apoi au șantajat-o cu imagini intime să investească încă șase mii dolari, transmite IPN.

Unul dintre suspecți este din Chișinău și are 36 de ani. Al doilea are vârsta de 26 de ani și este din Ucraina. Ultimul avea rol de reprezentant al companiei de investiții, care i-a prezentat femeii de 29 de ani un pachet de acte de confirmare a investițiilor ei anterioare de 20 de mii de dolari.

În noiembrie 2022, suspecții au pretins de la femeie alți șase mii de dolari, pe care reprezentantul i-ar fi investit în locul ei pe contul acesteia. Ca să intre și în posesia acestei sume, au ademenit-o pe femeie într-un automobil, unde timp de câteva ore au șantajat-o să investească această sumă.

Cei doi invocau trimiterea către rudele și apropiații femeii a fotografiilor ei personale cu caracter intim. Aceștia au intrat în posesia lor de la distanță, fără consimțământul ei, atunci când femeia le-a permis accesul la calculator pentru procesarea ratelor din investiția anterioară de 20 de mii de dolari. În cazul refuzului ei, bănuiții o amenințau că o vor deposeda de automobil.

Urmare a plângerii depuse de femeie, oamenii legii au descins cu percheziții la cei doi. Au fost ridicate dispozitive destinate transferurilor criptomonedelor, cartele bancare, precum și bani care ar proveni din activitatea infracțională.

Related posts

Vizitatorii târgurilor de Crăciun vor trebui să poarte obligatoriu mască

Albasat

2068 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Albasat

S-a stins din viață actorul Grigore Rusu

Albasat

Leave a Comment