Portal de știri
Fără categorie

Târgul Internațional de Caritate va fi organizat duminică la Moldexpo

Cea de-a 22-a ediție a Târgului Internațional de caritate de Crăciun, organizat de Clubul Internațional al Femeilor, va avea loc duminică, 9 decembrie, la Moldexpo. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea face înconjurul lumii într-o singură locație și într-o singură zi, la târg fiind invitați reprezentanții a circa 25 de ambasade acreditate în Moldova și organizații internaționale. O noutate a ediției din acest an va fi participarea Ambasadei Japoniei, dar și a comunității Indiei.

Co-președinta Clubului, Maria Marinuța, a declarat pentru IPN că Târgul a devenit o tradiție  frumoasă, care vine și anul acesta să aducă aceleași emoții și atmosferă magică. Târgul de Caritate va surprinde vizitatorii cu o gamă vastă de daruri, iar femeile de afaceri, diplomate și soțiile diplomaților străini vor aduce la un loc cultura și tradițiile sărbătorilor de iarnă ale mai multor popoare. La eveniment participă și meșteri populari care își vor expune spre vânzare obiecte handmade. De asemenea, vizitatorii vor putea găsi la Târg lucrări de artă,  jucării pentru copii, obiecte de decor pentru sărbătorile de iarnă etc.

În cadrul târgului, va fi prezentat un program artistic cu cântece, dansuri, colinde de iarnă. Pe parcursul zilei vor evolua artiști autohtoni, dar și un cor din Belarus. De la eveniment nu va lipsi nici tradiționala tombolă cu numeroase premii.

Organizatorii își propun să adune anul acesta, din donațiile vizitatorilor sau din vânzările biletelor de acces, precum și pentru participarea la tombolă, un milion de lei. Fondurile vor fi alocate pentru cel puțin cinci proiecte locale, axate pe îmbunătățirea calității vieții femeilor și copiilor defavorizați. Beneficiarii au fost selectați de către comitetul de granturi al Clubului Internațional al Femeilor din Moldova. Astfel, urmează să fie acordat sprijin pentru copii cu sindromul down, pentru copii de la o școală muzicală, care nu au un bloc sanitar decent, dar și pentru copii cu dizabilități care practică sportul, dar nu au un bloc sanitar accesibil. De asemenea, din banii adunați urmează să fie achiziționat un defibrilator pentru micii pacienți din Secția cardiologie de la Institutul Mamei și Copilului.

Taxa pentru intrarea la eveniment este de 25 de lei. Vizitatorii pot veni la Târg începând cu ora 10.00 și până la ora 16.00. Inaugurarea oficială va avea loc ora 11.00.

Related posts

O secţie de Taekwondo a fost inaugurată la L. T. „Mircea Eliade” din oraşul Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

ANRE a aprobat noi tarife pentru serviciile oferite de Î.M. „Iurceni Servicii”

AlbasatTV, Nisporeni

Echipa Asociației de fotbal din Nisporeni, câștigătoarea turneului republican de mini-fotbal între veterani

AlbasatTV, Nisporeni

Un nou pas spre construirea apeductelor ce vor asigura cu apă din România localități din Nisporeni și alte raioane

AlbasatTV, Nisporeni

Liceul Teoretic „Boris Cazacu” din or. Nisporeni, gazda seminarului raional la matematică

AlbasatTV, Nisporeni

Ambasadoarea Republicii Moldova în Suedia, numită prin cumul în alte trei țări

AlbasatTV, Nisporeni

Echipamente IT din partea României, pentru un gimnaziu din Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Incendiu la Nisporeni. O casă de locuit, mistuită de flăcări

AlbasatTV, Nisporeni

Guvernul de la Chișinău își dorește să poată emite ordonanțe de urgență

AlbasatTV, Nisporeni

Un lot de ouă de găină a fost retras din comerț

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment