ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Tehnologie și creativitate la tabăra de vară IT din Nisporeni: oportunitate pentru copii

În orașului Nisporeni, Impact Academies & Camps a inaugurat o nouă filială, marcând astfel începutul unei tabere de vară dedicată copiilor interesați de IT. Managerul taberei, Dina Țugulea, a subliniat importanța acestui eveniment: „Suntem bucuroși să deschidem o nouă filială a Academiei Impact. Este una din cele 54 de filiale care există în întreaga lume. Este o tabără de zi, respectiv copiii sunt la noi 5 zile din săptămână, de luni până vineri, jumătate de zi. Copiii, în cadrul taberei, vor învăța elemente de IT. Avem acum copii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani dimineața, iar pe parcursul taberei ei vor face proiecte, iar în ultima zi a taberei vor prezenta proiectele părinților și colegilor.”

Educație IT continuă

După finalizarea taberei, din septembrie până în mai, vor avea loc cursuri IT pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani. Dina Țugulea a explicat: „În cadrul academiei avem 83 de programe educaționale, ceea ce ne mândrim foarte mult. Este o academie cu cele mai diverse programe care există în lume. Copiii, la sfârșitul modulelor, vor avea prezentări de proiecte. Sperăm că copiii din Nisporeni vor deveni creatori în loc de utilizatori ai tehnologiilor informaționale.”

Combaterea dependenței de gadgeturi

Unul dintre obiectivele principale ale echipei de profesori este soluționarea dependenței de gadgeturi la copii. Scopul cursurilor este de a schimba interesul copilului de la navigarea inutilă pe bloguri și jocuri nesfârșite la crearea propriilor programe. Carolina Slovineanu, trainer manager la Impact A&C, a menționat: „În cadrul academiei Impact, copiii își vor dezvolta abilitățile de soft skills, lucrul în echipă și vor dobândi cunoștințe din lumea IT.”

Dezvoltarea comunicării prin IT

Ion Tican, profesor la Impact Academies & Camps a explicat că tabăra are scopul de a dezvolta abilitățile de comunicare ale copiilor prin intermediul IT-ului: „Dezvoltăm logica cu ajutorul IT-ului. Cursurile sunt pentru vârstele de la 5 până la 17 ani. Pentru acest curs, avem grupa de 5-7 ani pentru crearea animațiilor și jocurilor în 2D. Copiii stau 4 ore, și după 5 zile, ei vor putea să creeze jocuri și animații în 2D. Toată activitatea este intuitivă, lucrăm pe diferite site-uri și pe platforma Scratch, care este foarte intuitivă.”

Metode moderne de predare

Academia practică metode moderne de predare, adaptate din școlile din Silicon Valley. Aceasta include abordarea prin proiecte, fără cursuri plictisitoare, doar practică și teorie sub formă de joc. Taberele IT se vor desfășura toată vara, fiecare tură durând între 5 și 10 zile lucrătoare. Copiii nu vor sta doar la calculator, ci vor participa și la diverse activități: concursuri, jocuri și pauze de ceai.

Experiențe pozitive din partea elevilor

Daniel Bejan, un elev la Impact A&C, a declarat: „Mi se pare o experiență foarte frumoasă. Prima dată când am venit aici la tabără, am crezut că va fi mult mai simplu. Nu am crezut că vom avea atâta tehnologie disponibilă pentru toți studenții. Toți profesorii sunt foarte amabili, mă simt în largul meu aici și chiar voi frecventa tabăra până la sfârșit.”

Darius Robu, un alt elev, a adăugat: „Astăzi am învățat să facem un program al nostru datorită profesorului nostru, Dl. Ion, care a stat lângă noi și ne-a ajutat când am avut nevoie.”

Misiunea academiei

Principala misiune a Academiei este de a transforma copiii din consumatori de tehnologii în creatori ai acestora. De-a lungul a 7 ani de activitate, peste 11.600 de copii și adolescenți au învățat alfabetizare digitală, programare, dezvoltare web, design grafic, blogging și alte domenii IT.

Related posts

Pe 11 iulie se va desfășura și un referendum local

Albasat

Un caz de tuberculoză a fost depistat la o grădiniţă din Nisporeni. Ce spune administraţia instituţiei de învăţământ

Albasat

Agricultorii pun protestele pe pauză. Revin la negocieri cu premierul

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment