Portal de știri
Societate

Tesla ar putea să vândă americanilor automobile produse în China

Producătorul american de automobile electrice Tesla analizează posibilitatea de a exporta în SUA automobilele produse la o uzină din Shanghai (China), pe fondul extinderii avantajului de preţ oferit de uzina chineză dar şi al încetinirii cererii pentru automobilele Tesla în China, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, Tesla a analizat dacă componentele produse de furnizorii săi din China respectă reglementările din America de Nord şi, de asemenea, dacă ar putea vinde în America de Nord automobilele Model Y şi Model 3 produse în China.

Tesla nu a dorit să comenteze aceste informaţii dar Elon Musk a scris „Fals” pe contul său de Twitter, fără a oferi alte detalii. Uzina Tesla din apropiere de Shanghai are capacitatea de a produce 1,1 milioane de vehicule electrice pe an, ceea ce o face cea mai productivă capacitate de producţie a Tesla. Această uzină produce sedan-uri Model 3 şi crossover-uri Model Y care sunt comercializate în China precum şi pentru export pe pieţe precum Europa, Australia şi Asia de Sud-Est.

Până recent, Tesla a putut vinde sau livra la export orice vehicul produs la uzina de la Shanghai, însă în luna octombrie stocurile nevândute au atins cel mai ridicat nivel, arată datele firmei de brokeraj CMBI. În plus, factori precum deprecierea yuanului chinez în raport cu dolarul american, scăderea preţurilor materiilor prime în China şi creşterea preţurilor la automobilele noi în SUA, toate împreună fac ca exporturile din China spre SUA să fie competitive la capitolul costuri, susţin sursele citate de Reuters.

În prezent, Tesla vinde un vehicul Model Y pentru echivalentul a 49.344 de dolari în China, comparativ cu un preţ de 65.990 de dolari în SUA. Însă autoturismele produse în China sunt vizate de un tarif vamal de 27,5% în SUA, în timp ce la camionete uşoare se aplică un tarif de 25%.

Related posts

Cursul valutar oficial la 09.09.2020

Albasat

O tânără din Suruceni și-a găsit bebelușul mort

AlbasatTV, Nisporeni

Alte 833 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

Leave a Comment