ALBASAT
Nisporeni Societate

Tinerii din Nisporeni au studiat limba și tradițiile coreene

Anul 2019 a fost unul plin de provocări, dar şi cu rezultate frumoase pentru tinerii din Nisporeni. Pe parcursul acestui an, aceştia s-au implicat în diverse activităţi de dezvoltare personală, dar şi au demarat proiecte culturale şi educaţionale. Totodată, problemele cu care se ciocnesc adolescenţii au fost, la fel, în vizorul acestor tineri, care au încercat să găseacă soluţii. Consiliul Raional al Tinerilor din Nisporeni a prezentat un raport de totalizare a tot ceea ce au făcut în anul curent.

“A fost primul nostru proiect: “Reduce, reutilizează, reciclează”, care a început pe data de 3 octombrie 2019. Scopul nostru a fost să colectăm toate capacele din plastic, pe care le găsim pe drum, pentru ca mai apoi să le folosim în scopuri artistice.”

MIHAELA ZGLAVOCI, VICEPREŞEDINTELE CONSILIULUI RAIONAL AL TINERILOR DIN NISPORENI: “Consiliul Raional al Tinerilor din Nisporeni a prezentat raportul de activitate pentru anul 2019 şi, la fel, raportarea pentru fiecare departament în parte, activităţile acestora şi am înaintat autorităţilor publice locale planul de activitate pentru anul 2020.”  

Totodată, Consiliul Raional al Tinerilor din Nisporeni a avut şansa ca în acest an să înveţe limba şi tradiţiile coreene.De asemenea, tinerii au participat la diverse jocuri, au vizionat gratuit filme, dar şi au participat la Clubul de muzică live.

 ANDREEA BERBECI, ŞEFA DEPARTAMENTULUI PROIECTE CULTURALE ŞI EDUCAŢIONALE AL CONSILIULUI RAIONAL AL TINERILOR DIN NISPORENI: „Am avut o gamă largă de activităţi care le-am făcut în acest an, începând cu diferite colectări de capace, activităţi pentru tineri, grupuri de coreeană şi cu săli de jocuri.  Am dori să facem mai multe activităţi cu tineretul, să implicăm şi tinerii cu necesităţi speciale.”

Tinerii şi-au trasat deja priorităţile pentru anul viitor. Aceştia şi-au prezentat agenda cu activităţile care urmează să le desfăşoareîn 2020, printre care organizarea şcolilor de vară.

 NICOLAE SÎRBU, ŞEFUL DEPARTAMENTULUI COMUNICARE ŞI MASS-MEDIA: „Avem de gând să facem cât mai multe activităţi, care posibil să implice o majoritate din tinerii din raionul Nisporeni, ca de exemplu : donări sau centre de jocuri sau chiar centre în care să implicăm şi tinerii care sunt mai vulnerabili decât noi, care nu au o stare atât de bună.  Noi încercăm să facem vocea auzită a tinerilor din toate satele din raionul Nisporeni, deoarece se creează şi consiliile locale. Ajutăm toate aceste sate pentru a fi auzite, deoarece ei lucrează în rând cu noi.”

Tinerii sunt sprijiniţi în activităţile lor de către administraţia publică locală. Iar orice proiect este consultat mai întâi cu autorităţile, după care este implementat.

 SERGIU SOCOCOL, VICEPREŞEDINTELE RAIONULUI NISPORENI: „Au venit cu un raport la şedinţa plenară destul de interesant. Au prezentat şi planul de acţiuni, de activităţi care se intercalează cu toate acele acţiuni care le are Consiliul Raional, politicile de tineret pentru anul viitor. Sperăm că pe anul 2020 să vină cu un program mai amplu şi mai interesant pentru a atrage mai mulţi tineri.” 

Consiliul Raional al Tinerilor din Nisporeni a fost creat la începutul anului 2019. Din componenţa acestuia fac parte 29 de membri.

Related posts

Companiile aeriene vor transmite Poliției de Frontieră până la zbor datele pasagerilor

AlbasatTV, Nisporeni

Deputat ucrainean: Rusia folosește falsurile despre foametea din Karabakh pentru a distrage atenția de la Ucraina

AlbasatTV, Nisporeni

În iulie, gazul rusesc va fi procurat cu 550 de dolari pentru o mie de metri cubi

AlbasatTV, Nisporeni