ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Titlul de cetățean de onoare al raionului Nisporeni acordat lui Tudor Cozari, un pilon al comunității academice

Tudor Cozari, cetățean al raionului Nisporeni, este un profesor universitar, doctor habilitat și membru al prestigioasei Academii de Științe al Republicii Moldova. Recent, el a primit titlul onorific de cetățean de onoare al raionului Nisporeni în semn de recunoaștere a contribuțiilor sale valoroase.

Într-o ceremonie specială, diploma care atestă acest titlu i-a fost înmânată în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului raional din data de 20 iulie 2023, de către Președintele raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță.

Titlul onorific a fost acordat în urma unei hotărâri unanime a Consiliului raional din data de 18 mai 2023. Acest gest reprezintă o semnificație a aprecierii activității remarcabile a lui Tudor Cozari în domeniul științei și didacticii, precum și pentru contribuția sa în promovarea imaginii raionului Nisporeni atât pe plan național, cât și internațional.

Prin activitatea sa științifică, domnul Cozari a adus contribuții importante în cercetare și a avut un impact semnificativ în domeniul său de expertiză. Ca profesor universitar, el a avut un rol esențial în educația și formarea viitoarelor generații de specialiști.

Titlul de cetățean de onoare vine ca o recunoaștere a meritelor sale și a angajamentului său față de dezvoltarea științei și educației.

Această onorare este un exemplu elocvent al faptului că munca și dedicarea în slujba cunoașterii și progresului sunt recunoscute și apreciate la justa valoare. Tudor Cozari rămâne un model de urmat pentru tinerii care aspiră la excelență în domeniul științei și educației, și un exemplu de implicare activă în dezvoltarea și promovarea valorilor locale și naționale.

Related posts

Ion Chicu: Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va fi utilizat doar ca sursă alternativă

Albasat

Agenția pentru aviație civilă a ONU: Vaccinarea nu ar trebui să fie obligatorie pentru zborurile internaționale

Albasat

OSCE va avea o implicare mai mare în combaterea corupției din Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment