ALBASAT
Actualitate

TOP 10 cele mai căutate facultăţi din România

Cu opt concurenţi pe un loc la buget, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti este pe primul loc al clasamentului celor mai căutate instituţii din învăţământul superior, potrivit datelor centralizate de Ziarul Financiar.

 Facultatea de Matematică şi Infor­ma­tică din cadrul Universităţii din Bu­cu­reşti a avut anul acesta o con­cu­ren­ţă de 7,7 candidaţi pe loc, fiind astfel a doua cea mai cău­tată facultate din cele mai mari universităţi din România în 2017.

„De la mijlocul anilor 2000 până prin 2010- 2011 nu reuşeam să ne acoperim locurile din prima sesiune de admitere din iulie. Însă de 4 – 5 ani încoace concurenţa la facultate a crescut constant, în fiecare an avem cu câte 10% mai mulţi candidaţi ca anul anterior“, a spus Radu Gramatovici, decanul Facultăţii de Mate­matică-Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti. De câţiva ani, facultatea are o spe­cia­lizare pe zona de inginerie similară cu cea de la Facultatea de Calculatoare din cadrul Poli­tehnicii, iar concurenţa în acest an pentru această specializare a fost de 17 candidaţi pe loc, fiind şi mai puţine locuri disponibile.

Pe locul al treilea în clasament urnează Facultatea de Administraţie şi Afaceri tot de la Universitatea din Bucureşti, cu o concurenţă de 7,4 candidaţi pe loc. Pe locul patru în clasament este Facultatea de Drept a Universităţii Babes Bolyai din Cluj cu 5,1 candidaţi pe loc, urmată de Facultatea de Business a aceleiaşi universităţi cu 5 candidaţi pe loc, potrivit datelor centralizate de Ziarul Financiar.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Cetățeni din încă 20 de state se vor putea angaja în Moldova fără permis de muncă

AlbasatTV, Nisporeni

La încetarea mandatului, primarii vor primi o indemnizație unică egală cu două salarii de bază

AlbasatTV, Nisporeni

Petrocub a fost învinsă cu 0-2 de Maccabi Tel Aviv

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment