Diverse

TURNEU INTERNATIONAL LA LUPTE LIBERE

Orasul Nisporeni a găzduit duminica Turneul Internaţional la lupte libere. Cea de-a şasea ediţie a turneului a reunit sportivi din localităţile Moldovei, dar şi oaspeţi din România, Ucraina şi Belarus.

Grigore CIORICI, antrenor: „Am făcut lupte si  vreau cumva să promovez mai departe, la copii acest sport, şi prin aceasta noi am hotărît  însăşi să lucrăm în acest domeniu  şi practic să organizăm un turneu pentru  ca copii să fie mai organizaţi, pentru a promova un mod de viaţă mai sănătos. Astazi e ediţia a 6-a a turneului internaţional  si din ce în ce participanţi avem tot mai mulţi, doritori mai mulţi.”

Anatol GUIDEA,  antrenor al lotuliu naţional: „Mă bucur că din an în an văd tot mai mulţi participanţi, mai mulţi copii care practica un mod sănătos de viaţă, ceia ce ii îndemn să facă şi încontinuare. Pentru părinţi şi oaspeţii turneului am o îndemnare,  încercaţi ca copii dumneavoastră sa  faca sport,  sa duca un mod sănătos de viaţă în continuare,  fiind că ei sunt viitorul nostru.”

Cinci sportivi din Nisporeni au obţinut titluri de campioni, trei dintre care continuă din luna septembrie antrenamentele la Liceul Sportiv Republican din capitală.

 Mihai URSU, participant: „Mă antrenez din anul 2008, am ales acest sport pentru că acesta mi-a plăcut din prima zi cînd  am practicat şi am ştiut că am să devin un campion. Adversarii mi-au părut  destul de puternici,  am avut cu cine să ma lupt.”

Alin CIORICI, participant: „Mă antrenez din anul 2007, din prima zi cînd am văzut acest sport  eu am  vrut tare şi i-am spus lui tata că vreau la acest sport. La  toate antranamentele am avut rezultate,  am ocupat locuri la competiţii internaţinale şi republicane, locurile 1,2,3. Adversarii au fost destul de puternici  dar dacă eşuam nu mă lăsam bătut continuam să lupt.”

Selecţionata Şcolii Sportive din Nisporeni a obţinut locul 1 în clasamentul general pe echipe, fiind urmată de echipele din Chișinău şi Comrat.

Related posts

Transmisiune LIVE: Dezbateri electorale, candidaţii la funcţia de primar al com. Varzaresti

„Drumul Crucii” la Nisporeni

La ce să fii atent când cumperi online

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment