ALBASAT
Actualitate Societate

UE investește 250 mln euro pentru conexiunile transfrontaliere între Ucraina, Moldova și țările vecine din UE

UE investește 6,2 miliarde de euro în proiecte de infrastructură pentru întreaga Europă. Din acești bani, 250 de milioane de euro vor fi alocați pentru conexiunile transfrontaliere între Ucraina, Moldova și țările lor vecine din Uniunea Europeană, informează Comisia Europeană într-un comunicat, transmite IPN.

Potrivit comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean, aceste proiecte vor ajuta la finalizarea rețelei transeuropene de transport, TEN-T, coloana vertebrală a economiei UE. „Mă bucur în mod deosebit că 250 de milioane de euro vor îmbunătăți conexiunile transfrontaliere între Ucraina, Moldova și vecinii lor din UE, România, Ungaria, Slovacia și Polonia. Aceste proiecte vor facilita transportul de mărfuri între UE și Ucraina, consolidând astfel culoarele de solidaritate”, a declarat Adina Vălean.

În total au fost selectate 107 proiecte de infrastructură de transport pentru a primi granturi UE în valoare de peste 6 miliarde de euro din partea Mecanismului pentru Interconectarea Europei, instrumentul UE pentru investiții strategice în infrastructura de transport. Mecanismul pentru Interconectarea Europei sprijină dezvoltarea unor rețele transeuropene de înaltă performanță, durabile, inteligente și interconectate  în mod eficient în domeniul transporturilor, al energiei și al serviciilor digitale.

Related posts

Un virus respirator apărut în China în 1968 a ucis un milion de oameni în toată lumea, dar a fost tratat cu indiferență până în 2003

Albasat

Încă un deces provocat de COVID-19. Este vorba despre un lucrător medical

Albasat

Sute de cazuri de COVID-19 în penitenciarele din Republica Moldova

Albasat

Leave a Comment