ALBASAT
Societate

Un bărbat din Londra a devenit al doilea om din lume care a fost vindecat de HIV

Un bărbat din Londra a devenit al doilea om din lume care a fost vindecat de HIV, spun doctorii citați de BBC.

Adam Castillejo nu prezintă semne de infecție activă cu HIV la peste 30 de luni după ce a încetat tratamentul cu anti-retrovirale.

Castillejo nu a fost vindecat de medicamentele luate pentru HIV, ci de un tratament cu celule stem pe care îl urma pentru cancerul de care suferea. În 2011, Timothy Brown a devenit primul om din lume vindecat de HIV, la trei ani și jumătate după ce a primit un tratament similar.

Donatorii acestor celule stem au o genă neobișnuită care le oferă protecție împotriva virusului HIV. Acum și Adam Castillejo beneficiază de această genă.

În ce constă tratamentul?

Transplantul de celule stem pare să împiedice virusul să se multiplice în organism înlocuind celulele pacientului cu cele donate care rezistă la HIV.

Adam Castillejo, în vârstă de 40 de ani, nu mai prezintă infecție cu HIV, iar cercetătorul Ravindra Kumar Gupta, de la Universitatea Cambridge, a declarat pentru BBC că această terapie reprezintă cu siguranță leacul pentru HIV.

„Descoperirile noastre arată că succesul transplantului de celule stem drept leac pentru HIV, folosit pentru prima dată acum 9 ani, poate fi reprodus”, a declarat Gupta.

Cu toate acestea, transplantul de celule stem nu va putea fi folosit pentru cele câteva milioane de oameni care trăiesc cu HIV.

Această formă agresivă de terapie a fost folosită inițial pentru a trata pacienții bolnavi de cancer, nu de HIV. Totodată, actualele medicamente pentru HIV rămân eficiente, iar cei infectați cu acest virus pot trăi o viață lungă și sănătoasă.

„Este important de notat că acest tratament este foarte riscant și folosit doar ca ultimă soluție pentru pacienții cu HIV care suferă și de tumori maligne care le pun viața în pericol”, a declarat Ravindra Kumar Gupta, care a menționat că acest tratament nu ar putea fi oferit pacienților cu HIV care răspund bine la tratamentul cu anti-retrovirale.

Related posts

Trenul Chișinău – Iași nu va circula până pe 2 aprilie

Albasat

Chișinăuienii nu au voie să bată covoare în curțile de bloc

Albasat

Cursul valutar oficial la 24.04.2020

Albasat

Leave a Comment