ALBASAT
Actualitate Societate

Un cetățean moldovean a murit într-un accident aviatic în Sudan

Un cetățean al Republicii Moldovei a decedat în urma unui accident aviatic în Sudan. Familia victimei a solicitat ajutor pentru transportarea corpului. Informația a fost confirmată pentru IPN de Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Confirmăm faptul că un cetățean al Republicii Moldova a decedat în urma unui accident aviatic în Sudan. Rudele acestuia au solicitat asistență pentru repatrierea corpului, iar responsabilii consulari din cadrul MAEIE depun efortul necesar pentru a acorda ajutorˮ, a precizat MAEIE.

Agenţia Reuters a relatat că nouă persoane, inclusiv patru militari, au decedat duminică în urma prăbușirii unui avion civil pe aeroportul din Port Sudan. Accidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni tehnice.

Autoritatea Aeronautică Civilă precizează că moldoveanul decedat în accidentul aviatic din Sudan avea peste 35 ani de experiență, fiind personal tehnic, licențiat B2, specializat în aparatura electronica de bord. A activat în cadrul mai multor companii aeriene naționale, printre care Valan si Air Moldova. „Autoritatea Aeronautică Civilă își reafirmă solidaritatea și compasiunea față de familiile îndoliate ale echipajului și a personalului tehnic. Este o pierdere incomensurabila pentru colectivul din care au făcut parte și pentru aviația Civilă în general”.

Related posts

La Nisporeni s-a desfășurat Festivalul raional „Să trăiți, să înfloriți”

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 22.10.2021

Albasat

Spania înregistrează 832 de decese în 24 de ore. Este cel mai grav bilanț de la izbucnirea crizei Covid-19

Albasat

Leave a Comment