ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Un nou început: Cetățenia Republicii Moldova pentru o femeie ucraineană din raionul Nisporeni

Astăzi în cadrul unui eveniment solemn, o cetăţeancă de origine ucraineană care domiciliază în raionul Nisporeni, a depus jurământul pentru obţinerea cetăţeniei Republicii Moldova.

Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Consiliului raional Nisporeni, în prezenţa preşedintelui raionului, Ion Diavor.

E de menționat că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

Acest act simbolic reprezintă angajamentul solemn al cetăţeanului față de statul Republicii Moldova și valoarea pe care o acordă acestuia. Este o dovadă de respect și devotament față de țară și principiile pe care aceasta le reprezintă.

Prin depunerea jurământului, cetăţeanul își manifestă dorința sinceră de a fi parte a comunității moldovenești, de a contribui la dezvoltarea ei și de a respecta legile și valorile acestei țări.

Prin urmare, depunerea jurământului pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova reprezintă un pas important în viața fiecărui cetățean, marcând începutul unei noi etape și consolidând legăturile acestuia cu țara în care își construiește viitorul.

Related posts

Situația serviciilor de alimentare cu apă potabilă este critică, asociație patronală

AlbasatTV, Nisporeni

Medici: Suntem la apogeul acestui val pandemic

Albasat

LIVE: In direct acum la Albasat -o discutie despre investitiile straine in R. Moldova

Albasat

Leave a Comment