Nisporeni Societate

Un tânăr din satul Selişte, raionul Nisporeni s-a infectat cu COVID-19. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 19 cazuri

Un nou caz de coronavirus a fost confirmat în raionul Nisporeni. Astfel, de la declanşarea pandemiei şi până în prezent, pe teritoriul raionului Nisporeni s-au infectat 19 persoane. În ultimul caz, este vorba despre un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din comuna Selişte.

Potrivit şefului Direcţiei Centrul de Sănătate Publică Ungheni, Alexandru Cornei, cel de-al 19-lea caz este unul cu transmitere locală. Tânărul infectat primeşte tratament la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, deoarece are o formă uşoară de COVID-19.

 ALEXANDRU CORNEI, ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI:  “Referitor la cazul nr.19, este vorba de o persoană de gen masculin, cu vârsta de 25 de ani, din satul Selişte, raionul Nisporeni, care a fost diagnosticat pe data de 21.05.2020, pozitiv cu infecţia COVID-19. Urmează tratamentul ambulator, la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie, deoarece este formă uşoară.”

Din numărul celor  19 persoane infectate cu coronavirus, din raionul Nisporeni, 11 deja s-au tratat, iar 3 pacienţi sunt internaţi în spital, a căror stare de sănătate este satisfăcătoare.  La momentul actual, nu este nicio persoană suspectă la infecţie în raionul nostru.

 ALEXANDRU CORNEI, ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI: “Per raionul Nisporeni şi vorbim de 25.05.2020, ora 12:00, de la începutul pandemiei, până în prezent, avem 19 cazuri confirmate. Din acestea 19, 11 sunt deja tratate, 4 urmează tratament la domiciliu sub monitorizarea medicului de familie, deoarece sunt forme uşoare, două persoane sunt spitalizate la Spitalul Raional Nisporeni, o persoană este transferată la Chişinău şi avem din păcate şi un caz de deces.La momentul actual, persoane cu statut de suspect, per raionul Nisporeni nu avem. La Spitalul Raional Nisporeni este internată o persoană cu statut de suspect, dar este din raionul Călăraşi, satul Bahmut, deoarece raionul Călăraşi este deservit în continuare  de către instituţia medicală Spitalul Raional Nisporeni. “

Ministerul Sănătăţii informează că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în ţara noastră alte  șase decese din cauza COVID-19. Printre victime este și un medic, care activa în Secția consultativă a Spitalului Raional Comrat. Astfel, numărul moldovenilor care au murit, fiind răpuși de coronavirus, a ajuns la 256.  Din numărul total de pacienţi infectaţi în R. Moldova,  275 sunt în stare gravă, 23 fiind la respirație asistată. 591 dintre bolnavi au o stare de gravitate medie, iar ceilalţi sunt în stare satisfăcătoare. De asemenea, pe parcursul zilei de 24 mai au fost externate 89 persoane. În total fiind vindecaţi 3.802 de moldoveni.

 

 

Related posts

Alte 184 de persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19. Bilanțul depășește 3000

Albasat

Частично были сняты некоторые ограничения движения на левом берегу Днестра

Albasat

Mihai Mogîldea: Va depinde foarte mult de respectarea angajamentelor față de cetățeni și de UE

Albasat

Leave a Comment