ALBASAT
Societate

Unele microbuze nu au staționat pentru că sunt la mijloc scheme de corupție, patron

Unii șoferi de microbuze de pe rutele municipale nu s-au alăturat protestului transportatorilor pentru că le convine tariful actual, a declarat pentru IPN președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, acuzând că „la mijloc sunt scheme de corupție”.

„Sunt vreo patru rute în Chișinău …Și înainte pentru noi era cunoscut, dar credeam că vor protesta și ei. Era cunoscut că ei o duc bine și cu trei lei. Însă, cu părere de rău, nu au ieșit la protest și câteva rute care o duc foarte slab. Nu știu de ce. Probabil din motivul că ele sunt la aceleași firme cum este, de exemplu, 103. Acolo sunt și niște chestiuni de corupție legate și de altceva, că ele merg pe Ștefan cel Mare, fiind interdicția de a circula pe Ștefan cel Mare. Bănuiesc că firma care deservește 103 a dat indicații la celelalte rute ale lor să nu iasă la protest. E alegerea lor”, a spus Oleg Alexa.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto a comentat și declarațiile primarului Ion Ceban, care a spus că, dacă protestele vor continua, Parcul Urban de Autobuze va contracta autobuze și microbuze private pentru a face față fluxului de călători. Potrivit lui Oleg Alexa, acest lucru ține de domeniul fantasticului. „Nu există transportatori cu mașini disponibile ca să ne înlocuiască pe noi”.

Oleg Alexa a mai spus că transportatorii vor continua să-și ceară drepturile. Tariful de 3 lei poate fi păstrat dacă vor fi acordate subvenții din buget. „Noi asta și dorim. Rutele trebuie să primească diferențiat subvenționarea, pentru că unele sunt rentabile și așa, dar acestea sunt nu mai mult de patru rute în Chișinău. Restul ar trebui să primească subvenționare, în așa fel în care să putem acoperi acele porțiuni ale orașului în care autobuzul, troleibuzul nu circulă și nu va circula din cauza străzilor și fluxului mic de călători”, a declarat Oleg Alexa.

Protestul transportatorilor a durat până la ora 10.00.

Related posts

Cinci zile aglomerate la punctele de traversare a frontierei

Albasat

Cursul valutar oficial la 20.05.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Zeci de mii de persoane au manifestat împotriva lui Lukaşenko la Minsk; Zeci de manifestanţi, arestaţi

Albasat

Leave a Comment