ALBASAT
Societate

Vicepremier despre prevederile privind separatismul: Nu vor afecta persoanele de bună-credință

Prevederile recent aprobate privind incriminarea separatismului în legislația Republicii Moldova nu vor afecta procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană. De asemenea, nu vor afecta persoanele de bună-credință. Prevederile au menirea de a preveni și combate amenințările la adresa suveranității și integrității teritoriale a țării. Declarațiile vicepremierului pentru reintegrare, Oleg Serebrian, și au fost făcute la o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent D. Logsdon, transmite IPN.

Vicepremierul a accentuat că atât politicile de reintegrare a țării, cât și mecanismele agreate în negocieri trebuie să conducă la reglementarea pașnică și definitivă a conflictului transnistrean, cu demilitarizarea în paralel a regiunii, restabilirea controlului din partea autorităților constituționale și completarea reformelor structurale pe întreg teritoriul țării.

Parlamentul a votat joi un proiect de lege prin care Codul Penal va fi completat cu o nouă componentă de infracțiune, și anume – acțiunile săvârșite cu scopul de a separa o parte din teritoriul Republicii Moldova, precum și distribuirea informațiilor care incită la astfel de acțiuni.

Related posts

В июне инфекция COVID-19 распространилась неожиданно быстро, ADEPT

Albasat

Educaţia la distanţă: profesorii credeau că au explicat bine, iar elevii nu au înțeles

Albasat

Rectificări la buget. Deficitul va constitui 15,975 miliarde de lei

Albasat

Leave a Comment