Nisporeni Societate

10 de cazuri de COVID -19 confirmate în Nisporeni. Printre persoanele diagnosticate este un copil

Noi cazuri de infectare cu COVID-19 în raionul Nisporeni. Astfel, bilanţul ajunge la 10, între care şi un copil de 5 ani. Potrivit şefului Direcţiei Centrului de Sănătate Publică Ungheni câte 2 cazuri sunt înregistrate în localităţile: Marinici, Bălăureşti, Găureni, iar câte un caz în satele: Soltăneşti, Călimăneşti, Boldureşti şi Valea-Trestieni.

ALEXANDRU CORNEI ,ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI:  “Până la momentul actual şi vorbim aici de 06.04.2020, ora 17, avem 10 cazuri confirmate, per raion.  La moment avem o persoană suspectă, care este internată la Spitalul raional Nisporeni şi aşteptăm rezultatul de laborator, care va confirma sau infirma infecţia cu noul virus COVID-19. Avem până la moment 1240 de persoane aflate sub monitorizare, aflate în autoizolare la domiciliu. Ele sunt monitorizate de medicul de familie prin telefon şi cu susţinerea poliţiei.”

Din cele 10 persoane infectate cu coronavirus în raionul Nisporeni, două sunt internate la Spitalul Raional Nisporeni. Totodată, în instituţia medicală mai sunt spitalizate încă patru persoane suspecte, una fiind din oraşul Nisporeni, iar celelalte trei din raionul Călăraşi.

ALEXANDRU CORNEI, ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI: “La Spitalul raional Nisporeni sunt internate la moment doar două persoane care urmează tratamentul, restul sunt toate la Chişinău.  La momentul actual în spital avem patru persoane cu statut de supect, se are în vedere o persoană de la noi din oraş şi trei persoane cu statut de suspect din raionul Călăraşi, respectiv avem patru persoane care deja urmează tratament, patru persoane confirmate pozitiv cu infecţia COVID-19.”

În data de 6 aprilie au fost confirmate alte 101 de cazuri de COVID-19 în țara noastră, din 192 de probe prelevate. Astfel, numărul total de moldoveni diagnosticați cu coronavirus a ajuns la 965.

 

Related posts

Anunț controversat din Marea Britanie: Nu vom vaccina toată populaţia împotriva coronavirusului

Albasat

Cod galben de înghețuri

Albasat

Помощь из Румынии больше не будет управляться молдавскими властями

Albasat

Leave a Comment