Societate

11 frizerii au fost închise pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19

11 frizerii au fost închise ca urmare a verificărilor cu privire la respectarea măsurilor instituite în contextul pandemiei COVID-19. De asemenea, a fost sistată activitatea unei instituții medicale și a unui centru de sport. Informațiile au fost prezentate miercuri, 1 iulie, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite IPN

Directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Vasile Guştiuc, a declarat că în ultima săptămână a lunii iunie au fost supuse controalelor 194 de obiective. Ca urmare, s-a decis sistarea activității a 13 obiective, precum și întocmirea a opt procese verbale contravenționale, suma amenzilor fiind de 31 de mii de lei.

În contextul în care din 1 iulie sunt reluate și alte tipuri de activități economice, Vasile Guştiuc a menționat că de joi vor fi efectuate controale inopinate și la alte tipuri de obiective care prestează servicii.

Secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci, a menționat că, pe parcursul săptămânii trecute, oamenii legii au efectuat verificări chiar și de câteva ori în cazul celor 24 600 de persoane aflate în autoizolare. În 68 de cazuri s-a constatat încălcarea regimului de autoizolare, iar ca urmare au fost întocmite procese verbale. Responsabilul a declarat că verificările vor continua, iar în cazul abaterilor, vor fi aplicate sancțiuni pentru a responsabiliza cetățenii.

Related posts

Patru instituții ale statului sunt percepute ca fiind cele mai corupte, studiu

Albasat

Consiliul de Administrație al SA „Moldovagaz” are componență nouă

Albasat

Doi şoferi din raionul Nisporeni au fost prinși băuți la volan. Ce pedeapsă riscă aceştia

Albasat

Leave a Comment