ALBASAT
Societate

1179 de elevi refugiați din Ucraina învață în școlile din Moldova

În sistemul de învățământ general din Republica Moldova sunt încadrați 1179 de elevi refugiați din Ucraina, în 227 de instituții. În cele 222 de grădinițe propuse refugiaților ucraineni merg 708 copii. transmite IPN.

Situația la zi a fost prezentată Delegației Comitetului Ad Hoc pentru migrație al Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, găzduită de Ministerul Educației și Cercetării.

„Ministerul Educației și Cercetării, împreună cu partenerii de dezvoltare, depune tot efortul ca să ofere educație de calitate și oportunități de încadrare în societate într-un mediu prietenos pentru toți copiii din familiile refugiate din Ucraina”, a menționat Adriana Cazacu, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, au fost alocate mijloace financiare pentru alimentarea copiilor refugiați. Au fost organizate online examene de absolvire și de admitere, copiilor le-au fost create condiții pentru odihna de vară în tabere, au fost organizate cursuri de limba română, consultații cu psihologii, participarea la activitățile centrelor pentru copiii.

Related posts

Tragedie într-o localitate din Nisporeni. O femeie a fost ucisă de propriul frate

Albasat

Parlamentul a ratificat acordul cu AID pentru proiectul Răspuns de Urgență la COVID-19

Albasat

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până pe 15 ianuarie 2022

Albasat

Leave a Comment