ALBASAT
Societate

19 școli nu și-au deschis astăzi ușile pentru elevi

Din cele 1 252 de școli, astăzi, 1 septembrie, 19 nu au început anul de studii cu elevii prezenți în sălile de clase. În cazul acestora, procesul educațional a început la distanță. Informațiile au fost prezentate după ședința conducerii de vârf a țării, transmite IPN.

„Practic, toate instituțiile educaționale din Republica Moldova, mă refer la școli, și-au reluat activitatea începând cu ziua de azi. Vreau să felicit elevii, studenții, copiii care au revenit la grădiniță. Cel micuț al meu s-a dus cu plăcere astăzi la grădiniță și cred că marea majoritate a părinților, care ne privesc acum, se bucură că începând de azi copii au revenit la școli, la grădinițe”, a notat șeful statului Igor Dodon.

Președintele a menționat că pe parcursul anului viitor va veni cu inițiativa de dublare a salariilor pentru lucrătorii din sistemul educațional, așa cum se întâmplă de la 1 septembrie în cazul lucrătorilor medicali.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a reamintit că începând cu 1 septembrie, cetățenii care revin din țările care nu sunt incluse în lista roșie, nu vor mai fi obligați să stea în autoizolare. Potrivit lui, această listă va fi actualizată periodic de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Related posts

Sistări de apă în sectorul Ciocana și Botanica

Albasat

Acțiunea din stânga Nistrului și cea de la Ambasada Rusiei seamănă a provocări, Maia Sandu

AlbasatTV, Nisporeni

Mihailo Podoleak: Cât poate privi lumea cum îngheață 40 de milioane de ucraineni?

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment