Nisporeni Societate

40 de şoferi din raionul Nisporeni au fost amendaţi în cadrul acţiunii, demarată de IGP. Află care au fost încălcările comise de către conducătorii auto

40 de şoferi din raionul Nisporeni au fost sancţionaţi de poliţişti pentru nerespectarea circulaţiei rutiere. Totodată, în ultimele zile, au avut loc 4 accidente rutiere, iar doi şoferi au fost documentaţi pentru că conduceau maşina în stare de ebrietate. Acestea sunt totalurile primelor 6 zile în cadrul acțiunii: ,,10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”, demarată de către ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP.

În această perioadă, mai multe echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Nisporeni sunt cu ochii pe şoferi. Astfel, au loc verificări intensive ale conducătorilor auto din toate localităţile raionului Nisporeni. Sute de şoferi sunt traşi pe dreapta,  fiind controlaţi cât de disciplinaţi sunt în trafic.

 “- Motivul pentru care dvs aţi fost stopat este faptul că pe perioada dată, timp de 10 zile, se desfăşoară operaţiunea specială de combatere şi prevenire a accidentelor rutiere. Vă rog frumos,  să nu depăşiţi regimul de viteză şi să respectaţi regulamentul circulaţiei rutiere.

  • Mulţumesc!”

În faţa camerei  de luat vederi, unii şoferi se jură că nu  încalcă  nicidecum regulamentul circulaţiei rutiere.

 „Nu am încălcat nimic, totul este în regulă.  Ne străduim să nu încălcăm, să fim disciplinaţi în trafic.  Este binevenită această acţiune.”

 “Eu nu mă tem de dânşii că ei tot sunt oameni. Sunt la serviciu oamenii.  Aşa maşină pe care o am eu, nu poate să meargă cu viteză mare. „

Alţi şoferi, însă au recunoscut că au mai călcat strâmb.

 “ – În toţi aceşti 20 de ani de când conduceţi mijloace de transport, aţi încălct vreodată ?

  • Să zic, nu, sunt încălcări, dar într-o anumită măsură. Eu cred că este binevenită, e normal.” 

“Viteza se încalcă cel mai des şi deja neatenţia depinde de persoană, de şoferi.  Acei care au maşini mai scumpe şi se cred regi la drumuri, să putem zice aşa.” 

În operaţiunea poliţiştilor, la care a participat şi echipa noastră de filmare, nu prea au fost găsiţi şoferi nedisciplinaţi.

 “Vă rog frumos, să conduceţi atent şi să nu depăşiţi regimul de viteză. O zi bună!”

Totuşi, de la demararea acțiunii ,,10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”, poliţiştii au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai frecvente încălcări depistate de oamenii legii au fost: conducerea mijlocului de transport în lipsa permisului, dar şi necuplarea centurii de siguranţă. Totodată, din 22 mai, de când a fost demarată această campanie naţională, oamenii legii au prins doi şoferi din Nisporeni, care conduceau băuţi la volan.

 SERGIU MARIAN, OFIŢER PENTRU SISTEMATIZAREA CIRCULAŢIEI RUTIERE A IP NISPORENI: “De către Inspectoratul General de Poliţie a fost lansată Campania ,,10 zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier”. Astfel, de către Inspectoratul de Poliţie Nisporeni au fost efectuate razii pe întreg raionul Nisporeni.  În rezultatul acţiunilor poliţiştilor au fost stabilite două stări de ebrietate la volan şi alte 40 de contravenţii din domeniul circulaţiei rutiere. Principalele contravenţii sunt: conducerea fără permis de conducere, parcarea neregulamentară, conducerea mijlocului de transport fără cască de protecţie şi centura necuplată. În perioda nominalizată, pe teritoriul raionului Nisporeni s-au produs 4 accidente rutiere neînsemnate.”

Operaţiunea dată are loc pentru a preveni încălcările Regulamentului circulației rutiere și reducerea numărului accidentelor, precum și sporirea nivelului de disciplină al tuturor participanților la trafic.

 OLESEA ŢURCANU, OFIŢER PRINCIPAL SIC DIN CADRUL IP NISPORENI:  “În contextul desfăşurării acţiunii “10 zile de activități împotriva accidentelor rutiere” de către angajaţii Inspectoratului de Poliţie Nisporeni au fost desfăşurate şi continuă desfăşurarea activităţilor de prevenire primară.  Activităţile de prevenire primară, desfăşurate de către angajaţii Inspectoratului de Poliţie Nisporeni au ca scop sensibilizarea comunităţii asupra necesităţii de a conduce mijlocul de transport responsabil, de a nu admite urcarea la volan în stare de ebrietate, de a ne educa copiii despre necesitatea de a fi un pieton corect şi importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră.”

Totodată, în cadrul acestor razii, ofiţerii de poliţie au distribuit pliante informative privind siguranţa în trafic.

 “ – Vă recomandăm să citiţi pliantul şi să vă informaţi despre accidentele produse şi despre situaţia din R.Moldova.

  • Bine, o să ne informăm cu toate datele de aici.”

OLESEA ŢURCANU, OFIŢER PRINCIPAL SIC DIN CADRUL IP NISPORENI:  “Conform planului  activităţii, în locaţiile cu un flux sporit social, la fel, au fost desfăşurate activităţi de informare a comunităţii, cu distribuirea pliantelor informative, care au un conţinut foarte util pentru comunitate.  În contextul declarării stării de urgenţă în sănătate publică, angajaţii IP Nisporeni vin cu un şir de recomandări utile şi pe paginile, pe reţelele de socializare ale Inspectoratului de Poliţie Nisporeni, pentru ca persoanele care se află acasă: minorii, bătrânii, la fel, să poată lua cunoştinţă cu toate aceste recomandări pentru a nu admite a fi victimă a unui accident rutier. “

Precizăm că de la începutul anului current, în raionul Nisporeni s-au produs 12 accidente rutiere, în urma cărora 14 persoane au fost traumatizate.

Amintim că campania „Zece zile de activități împotriva accidentelor în traficul rutier” a fost lansată de Inspectoratul Național de Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliţie în data de 22 mai. În cadrul acesteia, poliţiştii se  află pe drumurile naţionale din toată ţara,  zi şi noapte, pentru a impune disciplina. Acţiunea se va încheia pe data de 31 mai.

 

Related posts

Gas Natural Fenosa Furnizare Energie devine Premier Energy

Albasat

PROTEST în fața Guvernului din Chișinău. Oamenii cer DEMISIA GUVERNULUI CHICU (LIVE)

Albasat

Radu Albot produce surpriza primului tur la Australian Open

Albasat