ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

80 de posesori de arme din raionul Nisporeni, instruiți și verificați de polițiști

Astăzi, aproximativ 80 de posesori de arme din raionul Nisporeni au fost instruiți și verificați de polițiștii locali. Acțiunea organizată de Inspectoratul de Poliție din Nisporeni face parte din contextul campaniei „Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează”.

În cadrul acestei campanii, desfășurată în perioada 1 martie – 31 mai, polițiștii își propun să promoveze securitatea publică prin colectarea datelor precise și actualizate despre armele deținute de civilii din zonă. De asemenea, se urmărește facilitarea controlului, monitorizarea și promovarea sentimentului de siguranță prin conștientizare și implicarea activă a cetățenilor. Totodată, se încurajează predarea benevolă a armelor, munițiilor și altor materiale explozive aflate în posesie ilegală.

Poliția atrage atenția asupra unor reguli esențiale pentru posesorii de arme: să nu poarte arme în stare de ebrietate, să evite folosirea armelor contrar destinației lor speciale, să nu le lase în locuri neasigurate sau accesibile altor persoane.

Este important să subliniem că implicarea în incidente sau infracțiuni cu arma poate atrage sancțiuni contravenționale sau penale, iar permisul de portarmă poate fi retras sau anulat pe o perioadă de până la cinci ani.

Armele trebuie păstrate în condiții de siguranță, iar în cazul deplasărilor peste hotarele țării, este recomandat să fie predate pentru păstrare la Inspectoratul de Poliție din raza de domiciliu sau la magazine specializate.

În plus, cetățenii sunt îndemnați să predea armele deținute ilegal pentru a preveni riscuri și pentru a-și asuma responsabilitatea legală.

Pentru mai multe informații despre modalitatea de predare a armelor și materialelor explozive, cetățenii se pot adresa la cel mai apropiat sector de poliție sau la Inspectoratul de Poliție din Nisporeni.

Fii responsabil! Păstrează arma legal!

Related posts

Socialiștii cheamă societatea la un protest apolitic duminică

Albasat

Cursul valutar oficial la 17.01.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Două cazuri noi de COVID-19, confirmate în raionul Nisporeni

Albasat

Leave a Comment