Dacă vrem să ne menţinem greutatea, trebuie să nu mai sărim peste micul dejun. Evident că este foarte important şi ce mâncăm.
Ca să ajungă la această concluzie, cercetătorii Mayo Clinic au analizat 350 de adulţi mai bine de un an de zile. Şi au observat că, în cele 12 luni, aceia care au mâncat regulat o masă la primele ore ale dimineţii nu s-au îngrăşat decât vreun kilogram. Subiecţii care au mai sărit peste micul dejun au pus, în medie, 2 kilograme. Cel mai mult s-au împlinit participanţii care au omis această masă. În anul de studiu, ei au acumulat aproape 4 kilograme.
O altă concluzie a cercetării este că micul dejun a redus considerabil riscul de acumulare a grăsimii abdominale, considerată periculoasă pentru că produce toxine care afectează vasele de sânge. Medicii nu au încă o explicaţie concretă pentru aceste rezultate, dar cred că, dacă mâncăm dimineaţa, nu ne va mai fi atât de foame pe parcursul zilei.
Contează şi ce mâncăm, aşa că specialiştii ne recomandă să evităm zahărul şi să ne concentrăm pe proteine şi carbohidraţi sănătoşi.