Partidul Platforma Demnitate și Adevăr își anunță disponibilitatea creării și asumării unui guvern minoritar anti-criză, până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Reprezentanții formațiunii îi solicită președintelui Maia Sandu consultări imediate în cadrul cărora vor prezenta candidatura lor la funcția de prim-ministru – pe Andrei Năstase, liderul formațiunii, transmite IPN.
Într-o conferință de presă, Andrei Năstase a declarat că, în seara zilei de marți, 10 februarie, au avut o întrevedere cu președintele Maia Sandu, în cadrul căreia au asigurat-o de un vot similar cu cel al Partidului Acțiune și Solidaritate. În cadrul discuțiilor cu șefa statului, Platforma DA a reiterat „riscurile pe acre le comportă organizarea alegerilor anticipate de către un guvern controlat de către Igor Dodon și aliații săi, inclusiv guvernul demisionar”.
Potrivit lui Năstase, Platforma DA mizează pe responsabilitatea întregii clase politice, a instituțiilor statului, și, în principal a Președinției, în vederea instalării unui guvern de profil proeuropean, compus din persoane integre, din profesioniști, oameni curajoși și determinați să-și slujească țara și oamenii, menit să gestioneze calitativ criza economică și sanitară, problemele stringente ale cetățenilor și să organizeze alegeri parlamentare anticipate libere și corecte.
„În acest sens, Platforma DA își anunță disponibilitatea creării și asumării unui guvern minoritar anti-criză, până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Suntem conștienți că ne asumăm riscuri enorme în condiții de criză pandemică și economică. Dar Republica Moldova are nevoie de decizii lucide și bine cântărite. Nu este loc pentru jocuri și interese de partid. Prioritățile imediate ale Republicii Moldova și ale guvernului asumat de noi sunt stoparea crizei pandemice, echilibrarea economiei și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate libere, corecte, în condiții de maximă legalitate”, a declarat Andrei Năstase.
„Soluția noastră este fermă – ne asumăm guvernarea și garantăm o administrare eficientă a țării, inclusiv gestionarea eficientă a pandemiei. Este o alternativă reală, aflată acum la discreția Președinției”, a mai spus politicianul.
- Moldovagaz și Energocom propun ajutor regiunii transnistrene
- Vești bune pentru familiile cu copii: azi a fost finanțată achitarea indemnizațiilor
- Bugetul public național a încasat peste 70 de miliarde de lei pentru 2024
- Celula de criză: cum reușesc autoritățile să asigure populația cu energie electrică
- Au forțat doi tineri la cerșit în Rusia. Un cuplu riscă ani grei de pușcărie