ALBASAT
Actualitate Nisporeni Sanatate

Dialog pentru siguranță: activități de prevenire în Seliște

Inspectoratul de Poliție Nisporeni a organizat o întrunire la data de 6 februarie 2024, între orele 15:00 și 16:30, în satul Seliște, parcul central, cu scopul prevenirii infracțiunilor și contravențiilor în localitate. În conformitate cu prevederile Ordinului IGP nr.150 din 28.11.2013, șeful SP nr.2 (Seliște), comisarul Ion TÎMBUR, a condus această întâlnire la care au participat 35 de cetățeni.

La eveniment au fost prezenți și șeful adjunct al subdiviziunii, comisarul principal Ion PRUTEANU, șeful SSP, comisarul principal Denis POPESCU și primarul localității, dl. Ion POPESCU. Această acțiune a avut ca scop familiarizarea cetățenilor cu recomandările poliției referitoare la factorii care influențează starea ordinii publice, asigurarea securității personale și reducerea riscurilor de victimizare.

În cadrul discuțiilor, polițiștii au abordat diverse subiecte relevante pentru comunitate, printre care infracțiunile cibernetice, escrocheriile cu carduri bancare, consumul de alcool în locuri publice, delincvența juvenilă, violența în familie și prevenirea accidentelor rutiere. De asemenea, au fost oferite sfaturi privind măsurile de protecție împotriva tâlhăriilor, jafurilor și furturilor, subliniind particularitățile acestor infracțiuni și locurile cele mai frecvente de acțiune a infractorilor.

Localnicii au avut, de asemenea, oportunitatea de a aduce în discuție problemele cu care se confruntă în localitate. Printre acestea s-au numărat problema câinilor vagabonzi, precum și facilitățile oferite de diverse companii pentru obținerea de credite, fără a verifica dacă persoana este angajată și poate restitui suma împrumutată, ceea ce ar putea duce la sechestrarea altor bunuri.

Related posts

Peste 600 de comunități rurale vor primi resurse agricole

AlbasatTV, Nisporeni

Primăria orașului Nisporeni anunță scoaterea la vânzare a mai multor loturi de teren. Când va avea loc licitația ?

AlbasatTV, Nisporeni

O maşină s-a răsturnat într-un şanţ în preajma satului Şendreni. Două persoane au fost rănite

Albasat

Leave a Comment