ALBASAT
Actualitate Societate

Inspectoratul de Poliție Nisporeni îndrumă cetățenii din Soltănești pe probleme de siguranță

La data de 9 februarie 2024, între orele 16:00 și 17:00, Inspectoratul de Poliție Nisporeni a organizat o întrunire în satul Soltănești, în curtea gimnaziului “Ion Creangă”. În conformitate cu prevederile Ordinului IGP nr.150 din 28.11.2013, întâlnirea, condusă de șeful SP nr.5 (Grozești), comisarul Constantin ZESTREA, a avut ca scop prevenirea tendințelor infracționale și contravenționale în localitate.

Întrunirea, la care au participat 55 de cetățeni, a avut ca obiectiv familiarizarea acestora cu recomandările poliției referitoare la factorii care influențează starea ordinii publice. Aceasta a inclus discuții despre asigurarea securității personale și reducerea riscurilor de victimizare.

La eveniment au fost prezenți și șeful adjunct al subdiviziunii, comisarul principal Ion PRUTEANU, precum și primarul localității, dl. Ion BESCHIERU.

Temele abordate au inclus infracțiunile cibernetice, escrocheriile cu cardurile bancare, consumul de alcool în locuri publice, delincvența juvenilă, violența în familie și prevenirea accidentelor rutiere. De asemenea, au fost discutate măsurile de protecție împotriva tâlhăriilor, jafurilor și furturilor, subliniindu-se particularitățile comiterii acestor infracțiuni și locurile de acțiune cele mai frecvente ale infractorilor.

Localnicii au ridicat probleme legate de câinii vagabonzi din localitate și au cerut înăsprirea sancțiunilor asupra minorilor care comit fapte ilicite, precum și a părinților care nu-și îndeplinesc obligațiile de întreținere, de educare și de instruire a copiilor.

Related posts

Tragedie într-un sat din Nisporeni. Un bărbat a murit, după ce a fost târât de calul său pe un câmp

Albasat

Реакция Air Moldova на обвинения в том, что не соблюдает права потребителей

Albasat

În ianuarie, temperaturile vor fi peste valorile normei

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment