Doi deținuți din Penitenciarul nr. 3 Leova sunt suspectați de comiterea a peste 20 de cazuri de escrocherii pe întreg teritoriul țării. „Prejudiciul părților vătămate se ridică la peste 300 000 de lei”, potrivit unui comunicat de presă, citat de IPN.
Inspectoratului General al Poliției anunță că a desfășurat percheziții și că cei doi suspecți ar fi membri activi ai unui grup infracțional. Sub pretextul vânzării lemnelor de foc, membrii grupului plasau anunțuri pe un site comercial. Ulterior, victimele purtau discuții cu pretinșii vânzători și transferau pe conturile acestora mijloace bănești predestinate procurării lemnelor.
„În urma acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație desfășurate, au fost identificați doi bărbați, membri activi ai grupului infracțional, deținuți în Penitenciarul nr.3 Leova, care, în complicitate cu alte persoane aflate la libertate, își atingeau scopul final al infracțiunii”, precizează sura citată.
În dimineața zilei de astăzi, angajații Inspectoratului Național de Investigații, cei ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, ofițerii Inspectoratelor de Poliție Criuleni și Căușeni, angajații Penitenciarului nr.3 Leova și DDS „Pantera”, sub conducerea Procuraturii Criuleni, simultan au efectuat percheziții la locurile de trai ale deținuților, precum și la domiciliile complicilor aflați la libertate.
„Ca rezultat, în celulele deținuților, care își ispășesc pedeapsa pentru omor, jaf și furt, au fost depistate mai multe obiecte interzise: dispozitive de stocare a informației, telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte care erau folosite la comiterea infracțiunii”, notează sursa citată.
Deținuții aveau doi complici la libertate – două femei, care gestionau mijloacele bănești.
Organele abilitate se desfășoară în continuare acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate.
- Pe 1 ianuarie intră în vigoare noi reguli de intrare pe teritoriul Israelului
- Calea Ferată din Moldova, printre contribuabilii mari pentru anii 2025-2026
- Din 1 ianuarie, Termoelectrica va produce 26% din consumul necesar de energie electrică
- Guvernul pregătește ajutoare de primă necesitate în Zona de Securitate
- Bulgaria promite să ajute Moldova cu gaze, dacă Rusia oprește livrările