Producătorii de struguri sunt obligați să-și înregistreze plantațiile viticole în Registrul Vitivinicol. Potrivit autorităților, încă nu au fost înregistrate circa 15 mii de hectare de vie. Producătorii sunt atenționați să o facă. În caz contrar, nu-și vor putea vinde la toamnă strugurii pe care îi cresc, transmite IPN.
În cadrul unei discuții cu șefii direcțiilor agricole raionale, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, a declarat că înregistrarea plantațiilor de struguri în Registrul Vitivinicol este obligatorie de zece ani. Dar de fiecare dată se aprobau tot felul de abrogări, lucru care anul acesta nu se va mai întâmpla.
Vladimir Bolea a precizat că înregistrarea plantațiilor de vie este una dintre măsurile solicitate de mult timp de procesatori. În Registrul Vitivinicol se indică nu doar suprafețele de vie, dar și soiurile de struguri. Se așteaptă că acest lucru va contribui la combaterea contrafacerilor.
Potrivit datelor Oficiului Național al Viei și Vinului, până în prezent în Registrul Vitivinicol au fost înregistrate 89 900 de plantații viticole și 343 de unități vinicole.
next post