Fără categorie

A fost desemnat câștigătorul concursului pentru șefia CNA

Actualul secretar general al Aparatului președintelui, Ruslan Flocea, a fost desemnat învingător al concursului pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție.

După desfășurarea concursului cu ușile deschise, la ședința Comisiei juridice numiri și imunități, Parlamentul a emis un comunicat de presă în care a anunțat că Ruslan Flocea a acumulat cel mai mare punctaj, transmite IPN.

Ruslan Flocea activează în calitate de funcționar public de 18 ani. Timp de 11 ani a activat, mai întâi, în cadrul Centrului de Combatere a Crimelor Economice și Corupției și, mai apoi, la CNA. Potrivit lui, experiența i-a permis să cunoască în detaliu care sunt dificultățile în activitatea Centrului și acest fapt îi permite să-și creeze o viziune proprie asupra modului de funcționare a CNA.

Ruslan Flocea și-a fixat printre priorități asigurarea independenței și depolitizarea instituției. La fel și aplicarea unui tratament egal, fără excepții, față de toți cei care încalcă legea.

La concursul pentru șefia CNA s-au înregistrat nouă candidați: Veaceslav Guțan, Vitalie Moisei, Dorin Gorea, Cristina Țărnă, Sava Maimescu, Ruslan Flocea, Gheorghe Macovei, Vitalie Verebceanu și Alexandru Carmanovici.

Conform punctajelor obținute, pe locul doi s-a situat Cristina Țarnă, iar pe locul trei – Vitalie Verebceanu.

Procesul-verbal care reflectă derularea concursului va fi transmis Parlamentului pentru a lua decizia finală.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

https://www.facebook.com/albasat.nisporeni/

https://vk.com/id524319409

https://ok.ru/profile/564484387545

https://twitter.com/AlbasatL/

https://www.instagram.com/albasatdigitaltv/

 

Leave a Comment