Societate

A fost închis primul spital construit special în Wuhan pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus

Oraşul chinez Wuhan, aflat în centrul epidemiei de coronavirus, a închis primul dintre cele 16 spitale construite special şi în mare grabă pentru tratarea persoanelor infectate, după ce ultimii pacienţi au fost externaţi, a anunţat luni postul naţional CCTV, citat de Reuters.

Vestea închiderii a coincis cu o scădere accentuată a numărului de cazuri noi de coronavirus înregistrate în provincia Hubei şi în capitala sa, Wuhan, însă China rămâne în alertă pentru persoanele care revin din alte ţări în care s-a răspândit epidemia.

”Tendinţa în creştere rapidă a cazurilor de virus din Wuhan a fost controlată”, a declarat în cadrul unei informări de presă Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate din China. ”Focarele din Hubei, în afara oraşului Wuhan, sunt temperate, iar provinciile din afara Hubei demonstrează o tendinţă pozitivă”, a precizat el, citat de Agerpres.

Virusul a apărut în Wuhan la sfârşitul anului trecut şi de atunci a infectat peste 86.500 de persoane, majoritatea în China, în special în provincia Hubei.

Coronavirusul s-a răspândit rapid în afara Chinei, fiind depistat în prezent în 53 de ţări, unde s-au consemnat cel puţin 6.500 de cazuri şi peste 100 de decese.

Bilanţul epidemiei de coronavirus (Covid-19) a depăşit luni pragul de 3.000 de decese la nivel mondial şi continuă să aibă consecinţe grave în întreaga lume, în special în Italia şi Coreea de Sud.

Duminică, Hubei a raportat 196 de noi infecţii, aceasta fiind prima dată după luna ianuarie când au fost consemnate mai puţin de 200 de cazuri noi într-o zi, a indicat luni Comisia Naţională de Sănătate.

Related posts

Starea lui Aleksei Navalnîi se ameliorează, dar se află tot în comă. Medicii încă nu știu dacă opozantul rus va rămâne cu sechele

Albasat

Bolivienii disperați stau la cozi pentru a cumpăra un înălbitor promovat drept tratament anti-COVID

Albasat

Prima demisie din guvernul libanez după explozia uriaşă din Beirut

Albasat

Leave a Comment