ALBASAT
Actualitate Societate

A fost lansată aplicația „Deaf Info Center” pentru persoanele cu deficiențe de auz

În Republica Moldova a fost lansată aplicația „Deaf Info Center”, dedicată persoanelor cu deficiențe de auz. Descărcând-o de pe App Store sau din magazinul Google Play, persoanele hipoacuzice vor avea acces la informație și servicii esențiale într-un mod adaptat și accesibil, transmite IPN.

„Această aplicație permite persoanelor cu deficiențe de auz să folosească serviciile unui interpret în limbajul mimico-gestual, în format de videoconferință. Proiectul este implementat de către Asociația Surzilor din Republica Moldova, cu sprijinul Uniunii Europene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Anterior, președintele Asociației Surzilor din Republica Moldova, Ruslan Lopatiuc, și-a exprimat speranța că datorită acestui proiect persoanele cu deficiențe de auz își vor putea rezolva toate problemele urgente. „Au fost cazuri când persoanele nimereau în accidente sau se simțea rău și aveau nevoie de ajutor urgent. Acest serviciu are scopul de a oferi reacție urgentă la astfel de situații”, menționa el.

Potrivit datelor de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în Republica Moldova, incidența totală prin bolile urechii se află la cote sporite. Conform statisticilor oficiale, în 2022, incidența la adulți a constituit 63,8 cazuri la 10 mii de locuitori (2021 – 58,6 cazuri la 10 mii de locuitori).Cei mai afectați sunt copiii – 140,7 cazuri la 10 mii locuitori, comparativ cu anul 2021, când erau 100 cazuri la 10 mii de locuitori).

Related posts

Cum va fi marketingul digital după pandemie? La ce să se aștepte IMM-ul?

Albasat

Subvenții complementare în agricultură: Oportunități de finanțare de până la 1,5 milioane de lei

AlbasatTV, Nisporeni

37 de tratate bilaterale au fost semnate pe parcursul anului 2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment