ALBASAT
Actualitate Societate

Informațiile despre drumurile publice vor fi stocate într-un registru electronic

Toate informațiile despre drumurile publice vor fi stocate într-un registru electronic. Sistemul va centraliza toate informațiile relevante despre drumurile publice într-o singură bază de date. Potrivit autorităților, astfel va fi permis accesul rapid și eficient la informații actualizate privind starea drumurilor și condițiile de circulație. Guvernul a aprobat instituirea sistemului informațional „Registrul drumurilor publice”, transmite IPN.

„Noi avem o problemă în ceea ce ține de evidența bună a infrastructurii drumurilor, a infrastructurii rutiere. Informațiile despre drumuri nu sunt complete și nu sunt digitalizate. În acest sens, se propune un proiect pentru digitalizarea întregii rețele de drumuri publice pentru a avea acces rapid și eficient la toate datele despre drumurile publice”, a declarat ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu.

Potrivit lui, crearea acestui registru va permite monitorizarea constantă a stării drumurilor și a lucrărilor în desfășurare, asigurând informația precisă la zi. „Registrul o să ne permită să planificăm și să programăm lucrările de întreținere și reparație în mod eficient, atât din punct de vedere al timpului, cât și al resurselor. Și nu în ultimul rând, să îmbunătățim siguranța rutieră. Or, acest instrument ne va oferi informații despre condițiile de trafic, restricții și zone periculoase”, a mai spus ministrul.

În context, premierul Dorin Recean a declarat că executivul construiește drumuri europene și doar în ultimii doi ani, peste 700 de kilometri de drumuri au fost reparate, reabilitate sau construite. „Odată cu implementarea acestui registru, vă rog să avem și o comunicare în ceea ce privește planificarea pe următorii trei ani, să zicem, a drumurilor care urmează să fie în reparație sau restabilire, așa fel încât și autoritățile publice locale să știe la ce să se aștepte”, a precizat premierul.

Related posts

Cursul valutar oficial la 21.01.2022

Albasat

Se scumpesc țigaretele

“Împărțit la doi”: Concediile paternale #„Presa echilibrează genul!”

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment