ALBASAT
Societate

AAC a sesizat poliția în privința Avia Invest

Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat organele de drept ca urmare a refuzului concesionarului Aeropotului Internațional Chișinău, „Avia Invest” SRL, de a prezenta baza de cost pentru tarifele aeroportuare, trasnmite IPN.

Autoritatea Aeronautică Civilă este instituția care, potrivit Codului Aerian, verifică corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare şi de navigație aeriană. Pe 12 februarie, AAC a solicitat prezentarea bazei de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare pentru anul 2020. Prin răspunsul scris, oferit de către administratorul „Avia Invest” pe 17 martie, agentul economic a refuzat prezentarea informațiilor solicitate. Acest refuz generează impedimente în realizarea atribuțiilor funcționale ale AAC în calitatea sa de organ de control în domeniul aviației civile, precizează un comunicat de presă al instituției.

Potrivit AAC, acțiunile „Avia Invest”, precum și ale administratorului urmează a fi examinate prin prisma prevederilor Codului Contravențional și anume „împiedicarea activității legitime a funcționarului public”, componență atribuită potrivit Codului Contravențional, poliției.

Autoritatea Aeronautică Civilă a depus o sesizare pe acest caz la Inspectoratul de Poliție Botanica, în vederea inițierii unui proces contravențional în privința împotriva companiei și administratorului societății.

Related posts

Cursul valutar oficial la 08.09.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Mai multe medicamente esențiale se vor ieftini cu până la 50%, Agenția Medicamentului

Albasat

PITCH.MD – concurs pentru oameni creativi și producători de conținut

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment