ALBASAT
Actualitate Societate

Admiterea la universitățile din Moldova începe pe 22 iulie

Sesiunea de admitere la universitățile din Moldova se va desfășura între 22-29 iulie, rezultatele finale urmând să fie afișate pe 9 august. Sesiunea suplimentară va avea loc între 10-14 august, iar lista persoanelor înmatriculate va fi anunțată pe 20 august. Candidații la admitere au posibilitatea să depună în anul curent actele la 12 universități publice și 4 private, transmite IPN.

Ministerul Educației și Cercetării menționează că pentru studii superioare de licență și studii superioare integrate, actele la concursul de admitere vor fi depuse centralizat prin intermediul platformei eadmitere.gov.md. Candidații la studii superioare de master, precum și cetățenii străini, indiferent de nivelul de studii pe care îl aleg, vor depune dosarele direct la instituția de învățământ superior.

În sesiunea de admitere 2024, candidații vor putea depune dosarele la Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Universitatea de Stat din Comrat, Universitatea de Stat din Taraclia, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Academia Militară „Alexandru cel Bun”, Academia „Ștefan cel Mare”, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

De asemenea, candidații pot depune dosarele la patru instituții private: Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Universitatea de Studii Europene din Moldova, Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere”, Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova.

În urma sistării sau suspendării activității didactice, conform deciziei fondatorilor, nu vor organiza admitere Universitatea Slavonă, Institutul de Științe Penale și Criminologie Aplicată, Institutul Internațional de Management IMI-NOVA, Universitatea Americană.

Related posts

Igor Grosu despre numirea politică a noilor membri CEC: Ni-i asumăm

Albasat

95% dintre cetățeni cred că reforma justiției e crucială pentru integrarea în UE, studiu

AlbasatTV, Nisporeni

Modificări ale condițiilor de intrare pe teritoriul Federației Ruse

Albasat

Leave a Comment