Nisporeni

Afacere dulce în comuna Boldureşti din codrii Nisporenilor. Întreaga familie lucrează pentru a o dezvolta

Într-o zonă pitorească, în plină natură, în comuna Boldureşti din codrii Nisporenilor, soții Natalia și Vladimir Miron au identificat un mediu favorabil pentru dezvoltarea albinelor, departe de oraș, transport, mediu poluant. Istoria stupinei numără peste 100 ani, iar meseria de apicultor fiind transmisă din generaţie în generaţie. În prezent stupina numară peste 150 familii de albini.

Datorită afacerii dezvoltate, familia Miron produce: miere de albine de salcâm, miere de albine de tei, miere de albine multifloră, polen, propolis, ceară, lăptișor de matcă.

Pe parcursul anilor au participat la diverse expoziţii cu vânzare organizate de către asociaţiile apicultorilor din ţară, diverse târguri și expoziții. Și în zilele de 6 și 7 martie familia Miron va participa la târgul cu produse autohtone, care se va desfășura în Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al Capitalei.

Organizatoarea târgului, Diana Crudu, îndeamnă cetățenii să încurajeze producătorii autohtoni. „Cel mai frumos mod de a încuraja o femeie e să achiziționezi de la ea ceea ce face cu multă dăruire!

La 6 și 7 martie în Parcul ”Alunelul” ai ocazia să susții femeile de valoare din Moldova! Un altfel de 8 martie!”, scrie Diana Crudu pe pagina sa de Facebook.

Afacerea familiei Miron din codrii Nisporenilor este un exemplu de reușită în domeniul apicol și a fost posibilă inclusiv datorită proiectului USAID Agricultură performantă în Moldova. Natalia este inginer în industria ușoară, dar în 2016 a susținut inițiativa soțului de a renunța la munca de birou și de a lansa o afacere dulce, la propriu, în satul de baștină. De atunci, întreaga familie lucrează cot la cot.

Related posts

3 cazuri noi de COVID-19, confirmate astăzi în raionul Nisporeni

Albasat

România a introdus Republica Moldova pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Albasat

UE//Din bani europeni, locuitorii din Călăraşi vor avea o rețea de apeduct și canalizare modernă. Emisiune TV

Albasat