ALBASAT
Actualitate

Află cine poate să mănânce gratuit la școală

Copiii grupelor pregătitoare, elevii din instituțiile de învățământ de tip internat, cei ai claselor primare, ai claselor a V-IX-a care provin din familii social vulnerabile, cei care au fost bolnavi de tuberculoză (TBC) și care au contactat focarele cu TBC, dar și elevii grupelor cu program prelungit, până la sfârșitul anului vor fi alimentați gratuit la școală. Un ordin în acest sens a fost semnat de către Alexandru Fleaş, șeful Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, transmite IPN.

Pentru grupa pregătitoare costul unei mese va fi de 21 de lei. Toți elevii claselor I-IV-a și cei din familii vulnerabile din clasele a V-IX-a vor fi asigurați cu dejun cald, care va costa 10,50 lei. Pentru elevii grupelor cu program prelungit, costul alimentației va fi de 19,30 lei. La fel şi pentru elevii care au fost bolnavi de TBC și cei care au contactat focarele cu TBC.

În școlile de tip internat pentru elevii domiciliați masa va costa 47,50 lei, iar pentru cei nedomiciliați – 41 lei. În licee și clase sportive, pentru clasele primare, o masă la cantină va fi de 29,80 lei. Pentru clasele a V-VIII-a – 32,80 lei, iar pentru clasele a IX-XII-a – 35,80 lei. Pentru cei din clasele a V-VIII-a, din licee și clase sportive, care stau în cămine – 43,50 lei, iar din clasele a IX-XII-a – 57,90 lei.

Related posts

În martie, leul s-a apreciat cu 0,8% în raport cu dolarul SUA

AlbasatTV, Nisporeni

Motorina se scumpește cu aproape 20 de bani și ajunge la 21 de lei pentru un litru

AlbasatTV, Nisporeni

Naționala de tineret a învins Macedonia de Nord

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment