ALBASAT
Actualitate Societate

Agricultorii din mai multe localități vin cu tehnica agricolă în capitală la protest

Agricultorii din mai multe localități vin cu tehnica agricolă în capitală la protest. După amiază, tractoarele trebuie să ajungă în patru locuri prestabilite: lângă Gara Auto Sud, Aeroport, Centrul Meteor și comuna Stăuceni. Alți agricultori vor ieși, pe la 11.00, cu unități agricole pe mai multe trasee naționale, transmite IPN cu referire la un mesaj al Asociației Forța Fermierilor.

Agricultorii din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița se vor aduna pe drumul Bălți – Edineț, cercul la intrarea în orașul Edineț. Agricultorii din raionul Florești vor ajunge cu tehnica la drumul Chișinău – Soroca, cercul în satul Gura Camencii. Agricultorii din raionul Soroca se vor protesta  drumul Chișinău – Soroca, cercul la intrarea în municipiul Soroca. Unitățile agricole ale agricultorilor din raioanele Glodeni vor ocupa drumul Chișinău – Briceni, cercul Glodeni. Cei din raionul Fălești vor protesta pe centura drumului Fălești-Sculeni, orașul Fălești, lângă centrul comercial Supraten. Tractoarele fermierilor din raionul Sângerei trebuie să ajungă la drumul Chișinău – Bălți, lângă satul Grigărăuca, intrarea în orașul Sângerei din partea Chișinăului. Fermierii din raionul Basarabeasca se vor întruni pe traseul Cimișlia – Basarabeasca, lângă satul Abaclia.

„Cred că toată societate înțelege că avem situație extraordinară în agricultură, dacă fermierii, în toiul verii și la temperaturi caniculare, s-au pornit cu tehnica agricolă la Chișinău de la distanță de 150 de kilometri. Dar astea sunt consecințele neglijării multiplelor crize în ramura agricolă timp de un an din partea autorităților abilitate. Acum producătorii agricoli sunt nevoiți să aleagă între faliment în scurt timp și protest în capitală”, se arată în mesajul transmis de Asociația Forța Fermierilor.

În manifestațiile de astăzi vor participa agricultorii din raioanele Fălești, Cahul, Cantemir, Leova, Hâncești, Ialoveni, Căușeni, Ștefan Vodă, Ungheni, Strășeni, Criuleni, Anenii Noi, Orhei, Telenești și Rezina.

Related posts

Aproape 80 de troleibuze și microbuze vechi din Chișinău și Bălți vor fi înlocuite

Albasat

O tânără a murit într-un accident produs la Hâncești

AlbasatTV, Nisporeni

A fost lansat Portalul guvernamental al antreprenorului

Albasat

Leave a Comment