ALBASAT
Actualitate Societate

Agricultorii pot cere până pe 15 martie compensarea daunelor provocate de calamități în 2023

Pentru a compensa parțial daunele provocate de calamitățile naturale din 2023, agricultorii pot depune cereri până pe 15 martie. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a precizat criteriile de eligibilitate, transmite IPN.

Agricultorii trebuie să dețină un act de constatare a pagubelor, un cont bancar în monedă națională. Cultivatorii de porumb trebuie să dispună de Raportul statistic nr. 4-AGR „Totalurile semănatului pentru recoltă”, înregistrat la organul teritorial pentru statistică până la 3 iunie 2023, această cerință fiind aplicată doar celor care gestionează o suprafață mai mare de 10 ha. Plantațiile multianuale trebuie să aibă termenul de funcționar util conform Catalogului mijloacelor fixe, aprobat de Guvern.

Guvernul a alocat 50 de milioane de lei din Fondul de intervenție pentru a sprijini fermierii afectați, în special pentru daunele cauzate de seceta din 2023 la cultura de porumb, distrugerile provocate de furtunile și ploile cu grindină din 25 iulie 2023 asupra mijloacelor fixe, plantații pomicole, sere, din raionul Edineț.

Related posts

Record de cazuri noi de COVID-19 confirmate în o singură zi: 406

Albasat

Cursul valutar oficial la 11.03.2021

Albasat

Accident minier grav în China. 21 de oameni au rămas blocați în subteran

Albasat

Leave a Comment