Compania Air Moldova a rămas fără certificatul de operator aerian, fapt care înseamnă că nu mai are statut de operator aerian și că este privată de dreptul de a opera zboruri comerciale. Certificatul a fost revocat de către Autoritatea Aeronautică Civilă, la propunerea Comisiei de certificare, care a constatat că operatorul nu întrunește cerințele minime pentru deținerea acestui document, transmite IPN.
Anterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a suspendat temporar certificatul de operator aerian, pentru o perioadă de 6 luni, acordând termen maxim prevăzut de Codul Aerian pentru identificarea unei aeronave care ar putea fi utilizată în transporturile aeriene. „La expirarea perioadei de 6 luni, în conformitate cu prevederile Codului Aerian, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil, revocarea AOC a fost inevitabilă”, se arată într-un comunicat de presă al Autorității.
În cazul în care Air Moldova va dori să reia zborurile, aceasta poate iniția un nou proces de certificare.
Astăzi, un grup de deputați a prezentat un proiect de lege care prevede că pasagerii care au cumpărat bilete vor fi printre primii cărora li se vor întoarce banii în cazul în care compania intră în insolvabilitate. Potrivit lor, inițiativa vine în special în contextul în care peste 28 de mii de cetățeni nu și-au primit înapoi banii pentru procurarea biletelor de la compania Air Moldova. Este vorba de 75 de mii de bilete în sumă de aproximativ 9 milioane de euro.
- Colaborare internațională la Nisporeni: Ședință de lucru între IGP și experții Poliției Suedeze
- Primul caz de gripă în acest sezon
- Tik Tok ar putea fi închis, dacă prezintă pericol pentru securitatea statului, Igor Grosu
- Chișinăul va cere revizuirea refuzului Interpol de a-l anunța în căutare pe Plahotniuc
- Ministrul Popșoi a discutat cu omologul său israelian despre uciderea rabinului Zvi Kogan