Societate

Air Moldova își reia cursele regulate. Nu toți pasagerii pot urca la bord

La cursele pentru zborurile operate de compania aeriană Air Moldova, din Republica Moldova, în perioada 22 – 28 mai, vor fi acceptați doar cetățenii deţinători ai vizelor de reşedinţă și ai permiselor de şedere în țările spre care intenționează să călătorească. De asemenea, călătorii trebuie să verifice cu autoritățile statului în care intenționează să călătorească sau să-l tranziteze toate restricțiile de călătorie sau de intrare impuse. În caz de nerespectare a acestor restricții, compania aeriană își rezervă dreptul de a nu accepta pasagerul la zbor. Este anunţul făcut în această dimineaţă pe pagina oficială a companiei, transmite IPN.

Restricţii sunt impuse şi pentru zborurile spre Republica Moldova. La cursele spre Republica Moldova vor fi acceptati doar pasagerii cetățeni ai Republicii Moldova, membrii de familie ai acestor cetăţeni; persoane care posedă o viză de lungă şedere, un permis de şedere sau un document echivalent permisului de şedere eliberat de autorităţi; persoane care se deplasează în interes profesional dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document echivalent; membri ai misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internaţionale, precum şi membrii familiilor acestora sau personal care poate asigura ajutor umanitar.

În scopul prevenirii riscurilor de răspândire a coronavirusului sunt întreprinse măsuri suplimentare de protecție la toate zborurile operate de companie. Toți pasagerii la cursele operate de compania Air Moldova în această perioadă sunt rugați să poarte în mod obligatoriu măşti și mănuşi de unică folosinţă.

Un alt operator aerian din Republica Moldova, Flyone a anunţat anterior că, în temeiul restricțiilor impuse de țări pentru destinațiile operate de companie, toate zborurile pe perioada 16 mai – 31 mai sunt suspendate. Flyone a anunţat reluarea treptată a zborurilor, în baza planurilor de relaxare a restricțiilor în fiecare țară, planificată pentru începutul lunii iunie.

Pasagerilor afectați de aceste modificări, compania Flyone le propune alternative, precum posibilitatea de a modifica gratuit biletul pentru un zbor alternativ pe aceeși destinație până la 31 decembrie 2020, în limita locurilor disponibile; posibilitatea modificării gratuite a biletului pentru o altă destinație până la 31 decembrie 2020, în limita locurilor disponibile; oferirea unui voucher în valoare egală cu prețul biletului inițial, plus 20% de la valoarea inițială; rambursare conform regulilor tarifului.

Compania aeriană Flyone colaborează cu autoritățile competente în fiecare țară de destinație și va informa prompt despre reluarea zborurilor în baza permisiunilor acordate de către autorități pentru fiecare destinație.

Related posts

Germania a raportat, sâmbătă, cele mai multe cazuri noi zilnice de Covid-19 din aprilie până azi

Albasat

Apel către organele de drept de a reveni la soluționarea fărădelegilor față de „Ednateric Trans” și „Transeric Tur”

Albasat

Предостережения в связи с поездками в Италию, Украину и Израиль

Albasat

Leave a Comment