Nisporeni Societate

Alegeri Prezidenţiale în Nisporeni. Cum a decurs ziua de vot

Alegerile prezidenţiale s-au desfăşurat paşnic în oraşul Nisporeni.  Astfel, alegătorii au avut posibilitatea de a-şi exprima votul în mai multe secţii de votare din oraş, spre evitarea îmbulzelilor şi a neclarităţilor. Preşedintele secţiei de votare 23/1, amplasată în cadrul Instituţiei Publice Liceul Teoretic Mircea Eliade din oraşul Nisporeni, mărturiseşte că totul a decurs paşnic şi nu au fost careva neînţelegeri, pentru a implica forţele de ordine.

Nu avem obiecţii la alegători. Au fost ceva incidente minuscule, însă le-am rezolvat fără intervenţia organelor. Am avut observatori care s-au proclamat pozitiv faţă de activitatea noastră. Regretabil, faptul că foarte puţină populaţie vine. E un procent foarte scăzut de oameni care vin la votare.  Toţi vin. Nu poţi să faci o delimitare a unei vârste oarecare. Vin şi tineri, vin şi bătrâni. Oamenii care sunt conştienţi şi cărora nu le este indiferent soarta ţării.” a menționat Vasile Canuda, preşedintele secţiei de votare 23/1

Observatorii, mărturisesc şi ei că nu au apărut probleme şi că totul decurge în ritm normal, dar nu este numărul de alegători atât de ridicat.

Destul de bine, liniştit, câteva incidente. În prima parte a zilei au fost mai mulţi oameni, spre seară mai puţini, dar văd că vin mai mulţi tineri. În general fără incidente.” a declarat Mihaela Siriţanu, observator din partea partidului PAS

Întrebaţi cu ce scop au venit la alegeri, cetăţenii au avut acelaşi răspuns, demonstrând că sunt cetăţeni conştienţi de responsabilitatea ce stă pe fiecare din ei.

Pentru un viitor mai bun! Pentru viitorul copiilor noștri și pentru viitorul nostru.

Pentru un viitor mai bun! Pentru un viitor mai bun!

Să  avem dreptate în ţară şi să avem un viitor mai bun pentru copii, pentru noi locuri de muncă.

Un viitor mai bun pentru copiii noştri! O ţară mai bună!

 Cel mai greu le-a venit membrilor secţiei de votare, deoarece au fost nevoiţi să poarte toată ziua mască, suportând astfel care incomodităţi, dar mărturisesc că nu regretă că au posibilitatea de a supraveghea întregul proces.

A fost totul normal, în linişte, a fost totul bine, au fost nişte alegători exemplari, fără gălăgie. Ne-am simţit bine, în anturajul care a fost! Cu masca cam greu.  Cât o mai ţinem, o ţinem. Dacă punem ochelarii, transpiră şi nu poţi vedea nimic. În rest, suntem deprinşi.” a spus o membră secției de votare 23/1.

În calitate de membru, ne simţim un pic mai deosebit,  decât în alte zile, pentru că stăm toată ziua cu mască, mereu ne dezinfectăm mâinile, alegători avem! Majoritatea, lumea vine de vârsta a doua, după 40 de ani, ceea ce am observat eu.  Ne bucură faptul că lumea este conştientă şi este prezentă într-un număr bunişor.” a menționat Svetlana Tipa, membră a secției de votare 23/1.

 Au fost respectate şi condiţiile de dezinfecţie a tuturor suprafeţelor. Preşedintele secţiei de votare, a supravegheat personal, ca la fiecare 2 ore, să fie dezinfectate toate suprafeţele cu risc sporit. Deşi este o abatere, acesta recunoaşte că e spre folosul tuturor.

Persoana responsabilă de dezinfecţie şterge ştampilele, mânerele de la uşă, toate suprafeţele supuse riscului. Am luat această decizie la fiecare două ore, ca să fie mai frecvent efectuată dezinfectarea.  Am făcut o abatere oarecare, dar cred că e pozitivă, pentru că mai bine mai des, decât deloc.”  a mai adăugat Vasile Canuda, preşedintele secţiei de votare 23/1

În urma procesării a 100% de procese verbale, per raionul Nisporeni, în fruntea candidaţilor aleşi a ieşit Maia Sandu, cu 43, 86%, adică 8426 de voturi.

Pentru scrutinul din 1 noiembrie au fost organizate 2 143 secții de votare. 139 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii din R. Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului (regiunea transnistreană), municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni.

Related posts

Lucrătorii medicali și polițiștii confirmați cu COVID-19 vor primi câte 16 mii de lei

Albasat

Avertisment FMI. Estimările din iunie vor fi chiar mai rele decât cele în care se vorbea de cea mai gravă cădere din aproape un secol

Albasat

Alegătorii vor merge la vot cu pixul de acasă, cu mănuși și măști

Albasat

Leave a Comment