ALBASAT
Actualitate Societate

Alertă de călătorie în Liban și regiunea Orientului Mijlociu

În legătură cu escaladarea situației de securitate din Orientul Mijlociu, și în special în Liban și Israel, Ministerul Afacerilor Externe atenționează cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Republica Libaneză, despre existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor. MAE recomandă să fie evitată orice călătorie în zonă, transmite IPN.

Ministerul recomandă conaționalilor să urmărească cu atenție știrile și informațiile oficiale furnizate de autorități, inclusiv MAE și reprezentanța diplomatică din Tel Aviv. Aceste surse pot oferi actualizări referitoare la situația din zonă și eventualele măsuri de siguranță adiționale.

„Ministerul încurajează cetățenii să fie responsabili și precauți, să pună prioritate siguranța personală, să respecte instrucțiunile și regulile impuse de autorități și să evite expunerea în mod voluntar la riscuri nejustificate. MAE recomandă cetățenilor să mențină contactul cu ambasada din Israel”, a declarat Tatiana Barac, ofițerul de presă al MAE.

Pentru informații suplimentare și asistență consulară, cetățenii se pot adresa inclusiv la Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau la numărul +373 22 23 20 02.

De asemenea, poate fi contactată și Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel: Leonardo Da Vinci 21, Tel Aviv, Israel, +972 3-523-2000, tel-aviv@mfa.gov.md, israel.mfa.gov.md. Suplimentar, poate fi expediat un mesaj: prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe.

„Aceste recomandări de călătorie sunt valabile până la noi informații ulterioare și pot suferi modificări pe măsură ce situația evoluează”, precizează MAE.

Related posts

Zece hectare de teren de la periferia orașului Nisporeni au fost împădurite

AlbasatTV, Nisporeni

Alte 1 047 de cazuri noi de COVID-19, raportate pentru 13 februarie 2022

Albasat

Noul ministru al muncii a depus jurământul

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment