ALBASAT
Actualitate

ALERTĂ la Londra. Un mort, opt răniți , după ce un vehicul a intrat într-un grup de pietoni

Un mort și opt răniți. Acesta este primul bilanț a incidentului petrecut în noaptea de duminică spre luni în nord-estul Londrei, când un vehicul a lovit mai mulți pietoni, informează BBC. Poliţia tratează coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un „potenţial atac terorist”

„Poliția a fost chemată imediat după ora 00,20 (23,20 GMT) când s-a semnalat că un vehicul a intrat în pietoni”, a indicat poliția într-un comunicat.

Şoferul camionetei, un bărbat de 48 de ani, a fost reţinut de martori şi a fost arestat apoi de poliţie. Potrivit autorităţilor, niciun alt suspect nu a fost identificat.

Poliţia tratează coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un „potenţial atac terorist”, a anunţat premierul britanic Theresa May, citată de The Guardian.

„Voi prezida o reuniune de urgenţă în această dimineaţă (luni – n.r.). Toate gândurile mele sunt alături de victime, de familiile lor şi de serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă de la faţa locului”, a adăugat ea.

Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie a anunţat că autovehiculului a călcat „intenţionat” credincioşii care ieşeau de la rugăciunile de noapte, după ce postul Ramadanului.

Incidentul din noaptea de duminică spre luni s-a produs într-un climat de extremă încordare, după ce Regatul Unit a fost vizat de trei atentate în trei luni, dintre care două au implicat vehicule ce au intrat în pietoni.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Un autobuz școlar nou pentru copii din 4 sate din raionul Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Băncile din Moldova sunt dispuse să ajute fermierii

AlbasatTV, Nisporeni

Tarife mai mari la apă și canalizare pentru locuitorii din Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment